IJspegel Trophy 2012-2013 vernieuwd

IJspegel TrophyWist u dat de IJspegel Trophy de eerste winterserie voor kajuitzeiljachten was? Sinds 1972 ligt in Scheveningen de oorsprong van de vele winterwedstrijden die Nederland rijk is. Nederlandse topzeilers hebben hier de basis gelegd voor grote internationale successen en samen met een 35-tal wedstrijdzeilers is na de laatste IJspegelserie besloten om de winterwedstrijden nog aantrekkelijker te maken!

ORC, Double Handed, IRC, en zelfs de Swan-klasse zullen samen strijden op het meest uitdagende vaarwater van Nederland en dat onder leiding van één der beste comités van Nederland.

We gaan het anders doen!
Met behoud van al het mooie wat we hebben, wordt de IJspegel Trophy besprenkeld met een saus van nieuwe wensen en mogelijkheden. Het doel blijft uiteindelijk hetzelfde: uitdagende zeewedstrijden voor zeiljachten en dat vanuit een prachtige haven met schitterende vernieuwde wal faciliteiten voor logistiek en een gezellige aftersail. Dit alles om mens en materiaal optimaal voor het volgende seizoen voor te bereiden.

Wedstrijdserie 2012 – 2013
De wedstrijdserie zal bestaan uit 5 wedstrijddagen vóór en 5 ná de winterstop. Dit jaar zal naast ORC ook IRC worden gevaren en heten we de ook Swan klasse welkom. ORC gemeten boten hebben redelijk wat keus in het Nederlands wintercircuit, maar met name voor IRC gemeten boten is het lastig om een goede voorbereiding in de winter te varen voor de (inter)nationale races in het seizoen. Geen excuses meer, kom naar Scheveningen!

Nieuw dit jaar zijn de doublehanded wedstrijden. De doublehanded wedstrijden worden met name ‘rond de vaste boeien’ op stromend water gevaren. Het lijkt een logische stap om voor de kust van Scheveningen rond de tonnen beter dan ooit voor te bereiden!
Veel zeilers ontlenen extra kennis en inspiratie tijdens de vaste nabesprekingen. En met gepaste trots kunnen we melden dat Erik van Vuuren die net teruggekeerd is uit Finland met zilver op het WK ORCi - zich wederom heeft gecommitteerd om de nabesprekingen van de IJspegel Trophy wedstrijden te (bege)leiden.

De ‘Solent’ van de noordelijke Noordzee
Getij en stroming maakt het racen voor de kust van Scheveningen altijd weer tot een enerverende uitdaging. Met de komst van de ‘Zandmotor’een aantal jaar geleden is dit effect nog interessanter en mooier geworden. Het is toch niet zomaar dat het Nederlands Topzeilcentrum met de Nederlandse talenten hier aan de mooie Scheveningse plas zijn neergestreken?

Nieuwsgierig geworden?
Op de nieuwe website www.ijspegeltrophy.nl via ‘facebook.com/IJspegelTrophy’ en ‘@ijspegeltrophy’ via twitter blijf je bij met alle actualiteiten en acties.

En er is nog veel meer; zo staat IJspegel Trophy, als onderdeel van Jachtclub Scheveningen op HISWA (4-9 september2012). Schrijf je in tijdens de HISWA en krijg een waardebon van €25,- te besteden bij Vrolijk Watersport Scheveningen.

Kortom, winterseizoen 2012-2013: Ga toch IJspegelen!

Tekst: Yvonne Beusker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: