Nieuw 24 Uurs zeilrace record voor Hemels van der Hart

Hemels van der HartDe 48ste Delta Lloyd 24 uurs Zeilrace gaat voor team Hemels van der Hart als legendarisch de boeken in. Het team won afgelopen weekend de Tim van Rootselaar prijs: Monohull met meeste mijlen in de wedstrijd en tocht. Niet alleen dat. Ze hebben meteen een All Time High record van 198,69 mijlen in de categorie Monohull gezet.

Het bureau Hemels van der Hart, dat gespecialiseerd is in het helpen groeien van organisaties, groeide boven zichzelf uit door met een team van relatief onervaren medewerkers dit record neer te zetten. Sinds ruim een jaar traint een aantal medewerkers van Hemels van der Hart (waarvan sommigen nog nooit hadden gezeild) onder leiding van Team Heiner in Lelystad.

Op 24 augustus stond het team vol adrenaline klaar voor de start van de Delta Lloyd 24 uurs Zeilrace. De windloze start bleek een letterlijke stilte voor de storm. De weersomstandigheden tijdens de race waren met name op zaterdag zwaar. Met flinke windstoten en zware buien op het IJsselmeer hadden de 621 deelnemers het moeilijk.

De Team Heiner 38 van Hemels van der Hart is echter specifiek gebouwd om hard te varen bij hoge windsnelheden en halve of ruime wind. Er werden dan ook in de loop van de 24 uur snelheden van boven de 19 knopen behaald, bij 30 knopen wind, ook terwijl het zicht minder dan 100 meter was. Het leverde dus de Tim van Rootselaar prijs en het record op.

Hemels van der Hart is erg trots op het team en dit resultaat. Ook Roy Heiner, die als trainer mee voer aan boord, is trots: “Het team heeft hard geknokt. Hun doelstelling is gehaald en ze zijn zich nu aan het voorbereiden op de oktoberraces, de volgende wedstrijd die op het programma staat”.

Meer informatie over het zeilteam van Hemels van der Hart vind je op op www.facebook.com/TeamHvdH

Tekst: Barbara Jonker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: