Evi Van Acker verovert de eerste plaats in Weymouth

Evi Van AckerBelgisch' olympisch zeilster Evi Van Acker heeft vandaag in Weymouth na de zevende en achtste wedstrijd de leiding overgenomen in het Laser Radial klassement tijdens de olympische regatta.

In de eerste wedstrijd vandaag deed Evi Van Acker geen goede zaak met een achtste plaats. De tweede wedstrijd pakte ze de eerste plaats. De Ierse Annalise Murphy die sinds de openingswedstrijd aan de leiding was moet na een tiende plaats in de tweede wedstrijd vandaag de leiding afstaan. Evi staat heeft nu op 23 punten en Murphy 24. Op de derde plaats staat de Nederlandse Marit Bouwmeester, wereldkampioene in 2011, met 26 punten, en de Chinese Xu Lijia valt voorlopig naast het podium met 30 punten.

Zaterdag staan de laatste twee reguliere regatta's op het programma, en maandag zeilen de beste tien van het klassement de medal race.

Wannes Van Laer
Belgisch' zeiler Wannes Van Laer is donderdag na de zevende en achtste regatta in de Laser-klasse teruggezakt naar de 33ste plaats in het klassement. De 27-jarige West-Vlaming was donderdag voor de kust van Weymouth 23e in de zevende manche en werd gediskwalificeerd in de achtste. De zege in de zevende manche was voor Argentijn Julio Alsogaray, de Australiër Tom Slingsby won de achtste regatta.

In de stand blijft Slingsby aan de leiding. met 23 punten, Van Laer heeft als 33e al 199 punten. Zaterdag staan de negende en tiende regatta op het menu, de medalrace is voor maandag.

Alle uitslagen: www.sailing.org/olympics/london2012/results_centre.php
Foto: Thom Touw Photograhy / http://photo.thomtouw.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: