Een WAR regatta vol extremen

WAR regattaVan totale windstilte tot windkracht 6 met dreiging van (veel) regen en onweer. In deze omstandigheden vond de 16de WAR avondwedstrijd van WSV Flevomare plaats. Gelukkig bleef de onweer op afstand en viel de hoeveelheid regen mee.

Vanwege gebrek aan wind voorafgaande aan de start, stelde wedstrijdleider Peter Koetsier de baankeuze in eerste instantie uit. Uiteindelijk koos hij voor baan 1, de zg, “geen wind baan”.
De plotseling opstekende wind zorgde bij de start van de ORC-1 en 2 voor de nodige hectiek. Vanuit een totale windstilte zo maar een 6 Bf. Terwijl het startsein al gevallen was, waren sommige schepen nog druk bezig een rif te zetten. Nadat de bui over gedreven was zakte de wind weer in en konden de spinnakers gezet worden. Voor Muiden was de wind bijna helemaal weer weggevallen, waardoor de wedstrijd werd ingekort. Op een paar uitvallers na konden hierdoor alle boten tijdig finishen.

Dat het in Midden Nederland volop vakantie is, bleek wel uit het feit dat slechts 18 boten aan de start verschenen en er in de SW-klasse geen uitslag kon worden opgemaakt vanwege te weinig cq. geen deelnemers.

De ORC-1 (4 deelnemers) werd gewonnen door Sea’s Out (Salona 37; Fedde Andela). Ronald Lettemeijer met zijn bemanning van de Moshulu (X-34) was veruit de sterkste in de ORC-2. ORC-3 werd gewonnen door Facet (Dehler 33; Ralph Kaasschieter)

De complete uitslag is te vinden op: www.flevomare.nl/uitslag.htm
tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: