Nederlandse matchracers uitgeschakeld voor medailles

Nederlandse matchracersDe Nederlandse matchracers Groenveld, Bes en De Koning werden uitgeschakeld door Australië. In een ‘best out of five’ wedstrijd wonnen de Australiërs drie matches de Nederlanders een. Morgen strijdt het Nederlandse trio om een vijfde plek tegen het team van de Amerikaanse Tunnecliffe.

Ze begonnen de dag met een stand van 1-1. In race drie leken ze op een overwinning af te stevenen maar op de finish kregen ze een penalty voor pompen. In race vier gingen ze eerst aan de leiding, maar in het 2e kruisrak gaven ze het initiatief weg die de Australiërs niet meer teruggaven.

Renée Groeneveld was uiteraard teleurgesteld na afloop. “Die penalty op de finish van race drie was vaag. We deden niets raars. Ik weet het is een jury sport en daar moet je mee omgaan. Je moet altijd doorgaan. Hele rare call. Race vier gaven we het weg.”

“We zijn een ontzettend goed team. We kwamen hier net te kort. Maar het is een geweldige tijd geweest, onwijs hard gewerkt, gaf enorm veel energie. Het is echt de moeite waard geweest. Echt de leukste acht a negen maanden die ik in een team heb meegemaakt.”

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: