Lenco verder in Goldfleet tijdens WK ORCi

WK ORCiDe Salona 37 ‘Lenco’ met daarop Team VanVuuren is met een tweede plaats in haar groep geplaatst voor de Goldfleet. De beste 40 schepen zullen de komende 3 dagen gaan uitmaken wie er uiteindelijk op het podium zullen staan.

Gisteren op de 3e dag van het WK ORCi in Helsinki. Een spannende dag, die bestond uit twee windward-leewardraces. Bij beide starts stond het team goed op scherp en kwamen prachtig weg, snelheid en op de juiste positie. De omstandigheden waren lastig, sterk variërende wind in richting en kracht.

“Wij starten vandaag achter klasse B2 aan met als gevolg dat we veel verstoord water hebben en ons door de achterblijvers van deze divisie moesten heen zeilen. Dit ging echter uitstekend en we voeren twee prima races”, verteld Erik van Vuuren.

“We zien dat er een aantal schepen zijn die met de laatste snufjes en regeltechnieken gunstiger in hun handicap liggen en dat levert dikwijls een titanen strijd op om daarvan te winnen. Maar we staan er goed voor, weliswaar zijn er zeker nog 12 andere schepen die voor het eremetaal kunnen gaan maar als wij onze scherpte kunnen continueren, dan kunnen wij heel ver komen!”

Vandaag (donderdag 9 augustus) staan er weer twee korte baanwedstrijden op het programma, start om 11 uur. Team VanVuuren is er met de Lenco klaar voor, niets is nog aan het toeval overgelaten.

1 Sugar2 6 punten
2 Team Arken Zoo 9 punten
3 LENCO Team VanVuuren 13 punten
4 Patent 3 13 punten
5 Sugnizza 16 punten
6 Feelgood 24 punten

135 teams staan ingeschreven, voor het WKORCi, verdeeld over 2 klassen. Team VanVuuren komt met de SALONA 37 `Lenco´ uit in ORC 2.

De resultaten het WK ORCi zijn te volgen op www.orciworlds2012.com

Tekst: Erik van Vuuren
Foto: ORCI Worlds 2012 - Race1 - © Max Ranchi

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: