Dyneema relingdraad... volledig ISAF legaal vanaf 2013!

  • Author: Ice
    Date: vr, 14/09/2012 - 19:50

Dyneema relingdraadIedereen die ClubRacer leest weet ondertussen dat de nieuwe ISAF 2013-2016 Racing Rules of Sailing uitgegeven zijn. Vanaf 2013 wordt Dyneema relingdraad volledig legaal. In regel 49.2 van het nieuwe zeilreglement heeft men de bewoording “of wire” weggelaten. Goed nieuws voor de innovatie, onze portemonnee en veiligheid.

  • 49.2 When lifelines are required by the class rules or the sailing instructions they shall be taut, and competitors shall not position any part of their torsos outside them, except briefly to perform a necessary task. On boats equipped with upper and lower lifelines, a competitor sitting on the deck facing outboard with his waist inside the lower lifeline may have the upper part of his body outside the upper lifeline. If the class rules do not specify the material or minimum diameter of lifelines, they shall comply with the corresponding specifications in the ISAF Offshore Special Regulations.

Zie pagina 27: www.clubracer.be/2012/9/9/nieuw-zeilwedstrijdreglement-2013-2016

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: