Favorieten maken misstap in ORC-2 tijdens WAR avondwedstrijd

WAR avondwedstrijdDe beide koplopers in de ORC-2 resp. de Jailbird en de Moshulu hebben door een foute start een DNS aan hun broek gekregen. De bemanning van het startschip Bizzy Bee moet zich rot geschrokken zijn, toen er vanwege een dreigende massale te vroege start veel boten loefden in hun richting.

Gevolg was dat de Jailbird en de Moshulu de ILM (boei op de startlijn ter bescherming van het startschip) aan de verkeerde kant passeerden. Beide boten hadden dit blijkbaar niet opgemerkt en zijn verder gevaren. Reglementair betekende dit dat zij officieel niet gestart waren en dus niet in de uitslag zijn opgenomen.

Dagwinnaar werd hierdoor de Grand Cru (Dufour 34P; Wim Westland), gevolgd door de Tri-Eau (Elan 333; Leo van Raam) en Gotcha2 (JOD 35; Olivier Verhaar). In de ORC-2 zijn de Grand Cru en Maatskip, beiden Dufour 34P, verwikkeld in de strijd om de 4de plaats in het eindklassement. Beide boten hebben nu 34 punten. De laatste wedstrijd volgende week moet de beslissing geven.

In de ORC-1 was de dagoverwinning voor de GfK (First 40.7R; Bob Nijk). Doordat de Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) niet verder kwam dan een 3e plaats, is de eindoverwinning in deze klasse voor de GfK. De 2e plaats gisteravond was voor XoGood (X-43; Erwin Goede).

De ORC-3 wordt gedomineerd door de White Hawk (First 31.7; Sybolt Hiemstra). Zij wonnen afgetekend alweer voor de 9e keer dit seizoen. 2e en 3e werden resp. Team SailSelect (Optima 101; Jeroen Koninkx) en Klein Zweden ( First 31.7; W.Hajer). In het eindklassement is de strijd om de 3e plaats nog spannend. Zowel Team SailSelect als de Goura Victoria hebben met nog één wedstrijd te gaan beide 24 punten. Ook hier is de laatste wedstrijd beslissend.

De City (Optima 92; Casper van Putten) behaalde in de SW-klasse zijn 1e overwinning dit seizoen. De Aqua Cheta (Winner 11,20; Peter Paul Kempers) was in zeiltijd veel sneller, maar moest op berekende tijd genoegen nemen met de 2e plaats. De 3e plaats was voor de Moki (Bavaria 38; Erik van Dijken). Zij verstevigden hiermee hun 3e plaats in het overall klassement. De nummer 2 in het overall klassement, French Connection kwam niet verder dan een 6e plaats.

Volgende week al weer de laatste WAR van 2012. 30 september is de seizoen afsluiting met de prijsuitreiking van de WAR en tevens wordt dan ook de eerste winterwedstrijd gevaren.

De complete uitslag is te vinden op: www.flevomare.nl/uitslag.htm

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: