Open Dutch Championship kent zware eerste dag

Open Dutch ChampionshipDit jaar wordt een Nederlands Kampioenschap gehouden in de klassen J-22, SB20, Melges 24, Laser Standaard, Laser 4.7, Laser Radiaal en Laser masters. Maar ook de 470, Finn, Finn Masters en Dart klasse zijn aanwezig te Medemblik. In totaal varen ca. 240 boten mee met de 2012 editie van de Delta Lloyd Open Championship. Bijna 500 zeilers uit binnen en buitenland strijden hier om de titels en die strijd is hevig.

Al vroeg in de middag bereikte de wind gemiddelde snelheden van 35 knopen. Mede door de harde wind is de Dart 18 klasse lange tijd aan de kant gehouden maar hebben alsnog aan het eind van de middag één race gevaren. De kielboten, J-22, SB20 en Melges 24 zijn lange tijd aan de kant gehouden na race 2 maar konden uiteindelijk toch nog de laatste race van de dag varen. Sommige boten bleven vrijwillig aan de kant en dat bood kansen voor de zeilers die optimaal presteren in zwaar weer.

In de 470 klasse is het duo Bennen/Weijers, met twee eerste plekken en een tweede plaats, goed begonnen aan de Open Dutch Championship. Na de eerste dag staan ze op de eerste plaats op de ranglijst. Op slechts 1 punt volgt het duo Kouwenhoven/Kouwenhoven.

Bij de Laser Standaard is het Nicholas Heiner met een zeer goede eerste dag. Hij voert na drie races het klassement aan. Bij de Laser Radiaal, waar zowel mannen als vrouwen aan meedoen, is het de Belg Sam Vandormael die 6 punten voorsprong heeft genomen in het klassement. In de J-22 is het team van Ivo Kok bijzonder goed begonnen met drie keer winst.

De SB20 is na drie races spannend met een strijd tussen het team van de Brit Geoff Carveth en die van onze landgenoot Marco van Driel. Ben Koppelaar en zijn team zijn aan de leiding gegaan in het Melges 24 klassement na deze zware eerste dag. Het team van John den Engelsman volgt kort daarachter met 2 punten meer.

In de Finn klasse, waar ook de Masters aan toegevoegd zijn, is het Timo Hagoort die de ranglijst aanvoert maar Hein van Egmond zit daar slechts drie punten achter.

Morgen staan de eerste races gepland om 10:00 uur. De Dart klasse zal een extra race varen ter compensatie van vandaag.

Foto: Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: