Spannende strijd op dag twee van de Open Dutch Championships

Open Dutch ChampionshipsEen wereld van verschil met de eerste dag van de Delta Lloyd Open Dutch Championships 2012, waar zware windstoten vele zeilers nog hinderden. De Dart 18 klasse kon eindelijk een volledige dag het water op, en maakte met vier races in plaats van drie nog wat goed op de dramatisch verlopen eerste dag. In die ene race die de Dart 18 gisteren voer haalde slechts drie van de 22 boten de finish.

Voor de 470 klasse waren het perfecte omstandigheden voor het duo Bennen/Weijers. Met een voorsprong van 8 punten op het duo Kouwenhoven gaan ze de laatste dag van de Delta Lloyd Open Dutch Championships in.

In de Laser 4.7 klasse heeft Floor Vrijenhoek een geweldige slag geslagen met de rest. Een voorsprong van maar liefst 18 punten op de nummer twee, bied genoeg perspectief om de nationale titel in deze klasse op haar naam te schrijven.

De Melges 24 (foto), een betrekkelijk nieuwe klasse, is een zeer spectaculaire klasse tijdens de 2012 editie van het Open Dutch Championships. In de top van het klassement onttrekt zich een spannende strijd tussen het team van Ben Koppelaar en John den Engelsman. Met slechts twee punten verschil zullen zij uitmaken wie de titel gaat pakken morgen.

In de J-22 blijft het team van Ivo Kok het zeer goed doen. Zij verstevigden hun voorsprong in het klassement. In de SB20 is het Britse team van Geoff Carveth goed op weg om een stevige marge voor de laatste dag veilig te stellen. Met twee overwinningen vandaag hebben zij nu een voorsprong van vier punten.

In de Laser Standaard klasse lijkt de strijd te gaan tussen Nicholas Heiner, Sierk Jan ter Haar en Douwe Broekens. Heiner leidt na zes races met 11 punten, gevolgd door Ter Haar met 14. Broekens completeert de top drie in het klassement met 18 punten.

Wilco Stavenuiter en Annet Bruil, samen een duo in de Dart 18 klasse, blijken ook met minder wind prima uit de voeten te kunnen. Met de winst in race twee en drie en een tweede plek in race 4, gaan ze aan de leiding in het klassement.

In de Finn klasse gaat Timo Hagoort nog steeds aan de leiding, maar de concurrentie in de vorm van Nanno Schuttrups is dichterbij gekomen. Slecht vier punten verschil tussen de heren en nog twee races te varen op de afsluitende dag van de Delta Lloyd Open Dutch Championship.

Twee Belgen gaan aan de leiding in de Laser Radial klasse. De Nederlander Niels Broekhuizen zit echter kort achter de twee mannen en zal proberen de titel in Nederland te houden.

Morgen, zondag, is de laatste dag van de 2012 Delta Lloyd Open Dutch Championship in Medemblik. Alle klassen zullen twee afsluitende races varen, behalve de Dart 18, die vaart nog drie wedstrijden. De prijsuitreiking zal omstreeks 16:00 uur plaatsvinden op de wal bij het International Sailing Center Medemblik.

Foto: Pierrick Contin

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: