Titels Open Dutch Championships 2012 zijn verdeeld

Open Dutch ChampionshipsDe laatste dag van de Delta Lloyd Open Dutch Championship is afgesloten en alle titels en prijzen zijn verdeeld. De dag begon vandaag met weinig wind, gemiddeld 9 knopen. Een zeer gevarieerd kampioenschap voor alle klassen die begon op vrijdag met stormachtige taferelen. Een duidelijke schifting was direct gemaakt en de allrounders konden optimaal presteren.

Nicholas Heiner kroonde zich tot Nederlands Kampioen in de Laser Standaard klasse. Slecht twee punten voorsprong had hij over op Sierk Jan Ter Haar die op zijn beurt Douwe Broekens net achter zich hield. Yuri Hummel, die de laatste twee races won, kwam net te kort voor het podium.

In de Finn klasse mag Timo Hagoort zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen in zijn klasse. Met een zeer constant weekend, eindigt hij als eerste met een voorsprong van maar liefst 13 punten. De Laser Radiaal klasse voor mannen werd lange tijd gedomineerd door onze zuiderburen maar uiteindelijk was het toch onze landgenoot Niels Broekhuizen die Nederlands Kampioen is geworden. De rest van het podium is compleet gehuld in de Belgische kleuren.

De Dart 18 klasse was lange tijd erg spannend in de top. Met drie boten die allen nog een gooi konden doen naar het Nederlands Kampioenschap, voer deze klasse nog drie afsluitende races op de Delta Lloyd Open Dutch Championships. Gorp/Gisbergen, Stavenuiter/Bruil en Rijks/Liefhebber maakten allen nog kans zich te kronen tot Nederlands Kampioen. Uiteindelijk was het duo Stavenuiter/Bruil die met de winst aan de haal ging. Tweede werd Gorp/Gisbergen en derde Rijks/Liefhebber.

Het klasse kampioenschap in de Melges 24 klasse werd gewonnen door het team van Ben Koppelaar.

De SB20 voeren ook een klasse kampioenschap en daar mag het team van Geoff Carveth zich een jaar lang klasse kampioen noemen.

Het klasse kampioenschap in de J-22 klasse ging naar het team van Ivo Kok, die geen enkel moment de leiding in het klassement uit handen hebben gegeven gedurende de Delta Lloyd Open Dutch Championships 2012.

Stuurman Dirk Bennen en zijn partner Rogier Weijers waren vrijwel onverslaanbaar in de 470 klasse. Met in totaal drie races gewonnen is hij de nieuwe klasse kampioen van 2012. Op gepaste afstand, 12 punten, werd Afrodite Kuranakou tweede.

Michelle Broekhuizen won het klasse kampioenschap in de Laser Radiaal voor vrouwen klasse. Ze bleef Caren Niezen in het eindklassement met 8 punten voor. In de Laser 4.7 was het Floor Vrijenhoek die maar liefst 4 van de 8 races won en daarmee het klasse evenement op haar naam mocht schrijven.

Het Delta Lloyd Open Dutch Championship is een samenwerking tussen het Watersportverbond en hoofdsponsor Delta Lloyd. De Delta Lloyd Open Dutch Championship editie van volgend jaar staat gepland voor 20-21 en 22 september 2013.

Foto: Tom Thouw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: