Dutch RS Games

RS500Op 22 en 23 september worden op de Westeinderplassen in Aalsmeer de allereerste Dutch RS Games gezeild. Tijdens dit tweedaagse evenement zullen het ONKK RS500, het ONK RS Feva en het ONK RS Tera gezeild worden. De inschrijving is nog steeds geopend. Er worden bij de RS Feva zo’n 40 deelnemers op de startlijn verwacht, reeds 15 boten schreven zich in bij de RS500 en er worden 10 boten verwacht vanuit de nieuwe RS Tera klasse.

“Het is waanzinnig leuk om dit veelzijdige evenement te organiseren waarbij we minstens zo veel aandacht hebben besteed aan de organisatie op de kant als op het water. Internationaal kennen we het RS-gevoel met veel fun en competitief zeilen met de verschillende klassen al. Nu maken we in Nederland ook een start met dit veelzijdige evenement. Het zou leuk zijn als dit in de komende jaren een event is dat uitgroeit tot een periodiek terugkerende evenement met ook de RS100 er bij.”

RS Feva
De Feva XL heeft reeds een groot wedstrijdveld in Europa en sinds 2008 wordt er in Nederland een erkend NK gevaren. In 2009 is de RS Feva verkozen tot jeugd tweemansboot voor de leeftijd van 8 t/m 16 jaar door het Watersportverbond. Voor optimistenzeilers die uit hun boot groeien is het een nieuwe uitdaging. Het is een verademing om met een maatje te kunnen zeilen in een boot die je nooit hoeft leeg te hozen. Met zijn groeiende wedstrijdveld is de RS Feva een uitstekende leerschool voor wedstrijdzeilers en mogelijke de opstap naar grotere teamboten zoals de RS500, Olympische 470, de 29er, 49er of een catamaran.

RS500
De RS500 heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld in Nederland en organiseert door heel het land wedstrijden met 10-15 deelnemers per evenement. Sinds 2011 wordt er in Nederland een erkend NKK gevaren. Internationaal ontpopt de RS500 zich als ideale boot voor jonge volwassenen. Starters en studenten zijn op zoek naar een attractieve en betaalbare boot om mee te varen en hebben deze in de RS500 gevonden. De RS500 is dé boot voor de sportieve zeiler, die op zoek is naar een opvulling voor het gat tussen de Olympische klassen en de lokale klassen. Kortom, opstappen en wegscheuren.

RS Tera
De RS Tera is een nieuwe, snelle en coole eenmansboot voor de jeugd, van leuk instapniveau tot internationale concurrentie die RS Tera zeilen verslavend maakt. De klasse is nieuw in Nederland en hoopt tijdens dit eerst evenement een goede start te maken. De groeiende ISAF International Tera Class heeft een opleiding- en wedstrijdprogramma tot internationaal niveau, waarbij de nadruk ligt op het hebben van plezier tijdens het leren op alle niveaus. De RS Tera is de perfecte manier om kinderen kennis te laten maken met varen en bovenal erg verslavend.

De organisatie op het water is in handen van Stichting Westeinder Zeil Wedstrijden, een samenwerking tussen enthousiaste leden van verschillende verenigingen in rondom de Westeinderplassen.

Op beide dagen zal er een toeschouwerboot rondvaren om de wedstrijden van dichtbij te bekijken. Reserveren kan via secretariaatrsfeva@gmail.com. Wees snel, vol = vol.

Meer informatie over de verschillende RS klassen is te vinden op www.rs500.nl, www.rsfeva.nl en www.rstera.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: