Team Winergy Nederlands kampioen Yngling

Team WinergyNa vier Europese medailles, drie Wereldkampioenschappen en twee PIP titels ontbrak het NK Yngling nog op de erelijst van Team Winergy met stuurman Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berens . Na op een haar de Europese titel te hebben gemist, mede door een gebroken mast vlak voor die serie, zocht het team naar eerherstel! In drie dagen met weinig wind was het tot de laatste wedstrijd spannend.

Een onverwachte DSQ in de derde race veranderde een 1-1-4 leidende score in een gevaarlijke achterstand. Het team kon zich vanaf dat moment geen risico's meer veroorloven.

Cracks als Annelies Ties, Tom Otte, Marcel de Jong, Yska Minks stonden allemaal bovenaan met zicht op de medaille. Met een degelijke serie vocht Jamin zich de volgende wedstrijden terug naar de eerste plaats, maar het team van Tom Otte en Marcel de Jong stond maar een paar punten achter en zou het in de laatste wedstrijd op matchracen aan kunnen laten komen.

Het was echter niet zeker welke wedstrijd de laatste zou zijn, door de moeilijke omstandigheden liep het wedstrijd comité achter op het schema.

Met 8 van de 10 wedstrijden achter de rug zakte de wind op zondag helemaal in en met 1-2 en 2-1 hadden de kemphanen elkaar geen haarbreed toegegeven. Het signaal "einde wedstrijden" werd door iedereen met instemming begroet en de felicitaties schalden over het vlakke water! De titel was "eindelijk" binnen!

Alle uitslagen in de bijlage onderaan.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: