Jarallela, Animo en Bolero winnen de CR Trophy

CR TrophyDit weekend andere omstandigheden dan verleden week… een aangename 4 beaufort NW lacht ons toe deze keer en we hebben 31 CR zeiljachten aan de start waarvan de bemanningen klaar staan voor een superdag zeilen. Samenkomst deze keer bij de VNZ te Blankenberge in hun clubhuis “de Sloepe”.

De zon is van de partij en de wind is er ook voldoende in kracht om een mooie baan te kunnen zeilen van 22 mijl met startschot voor de kleinere boten CR 5-6 en CR 3-4 om 11u en de grootste klasse CR 1-2 om 11u10.
De eerste start verloopt vlekkeloos. Bij de 2de hebben we een OCS van één schip, enkel kunnen we deze boot moeilijk met zekerheid herkennen (schip was afgedekt door andere boten) en mag deze boot verder varen zonder de OCS penalty te hebben gekregen, dus ik zou zeggen dat het schip geluk gehad heeft zeker ... ?

Het belooft een tactische wedstrijd te worden … opkruisen in tegenstroom in westelijke richting dus schepen gaan gevaarlijk dicht de kust opzoeken bij een quasi springtij tegen. Zo kan je daar veel winst halen natuurlijk. Alleen gingen de boten bijna letterlijk tussen de golfbrekers varen om uit de stroom te blijven … op eigen risico uiteraard!

Na een driehoek gevaren te hebben voor Wenduine, varen de schepen mooi onder spinnaker terug voorbij het havenhoofd met veel spektakel voor de toeschouwers die talrijk op de pier staan. En zelfs het comité geniet mee vanuit de Brasserie Oosterstaketsel van het mooie spektakel … (met een lekkere Hoegaarden of bruine Leffe erbij, toegegeven …)

De schepen krijgen daarna een tripje naar de MOW1 voorgeschoteld om daarna kort langs de kust nogmaals voor de haven te komen. Alweer tactisch tegenstroom varen en dus komen ze tot grote ergernis van de vissers alle lijnen afzeilen voor het staketsel! Tja wij als comité krijgen dan de volle laag… maar ja, we denken dan spontaan dat je een boot toch tijdig ziet komen, dus doe dan iets met die hengels i.p.v. op ons te vloeken…

Opnieuw zien we de Bolero al snel het staketsel naderen, en rekening houdend met de traagste in de deze kleinste klasse, besluit het comité de klasse CR 5-6 in te korten. Bolero zegeviert, ziet de dagzege op zijn naam staan en beseft dat hij ook de overall in CR 5-6 haalt … André, het mag gezegd, … alweer een topprestatie! En dus Bolero verdiend CR 5-6 kampioen!

De grotere klassen varen de volledige 22 mijl uit. Hier zien we Bleuke als eerste de finish halen, gevolgd door de Tom en de Jarallella. Voor de dagzege CR 1-2 wint de Tom, gevolgd door de Jarallela en dan Andiamo. Overall over de 3 zeildagen mag de Jarallella zich CR 1-2 kampioen noemen en de Animo kampioen in CR 3-4. In de klasse CR 3-4 zien we op de laatste zeildag een top drie : Kziena, Animo en dan Bella.

JarallelaJarallela

In volledige CR Trophy traditie drinken we na de wedstrijd nog maar eens 60 liter Brugse zot en dat in een afgeladen volle zaal boven “de Sloepe”. Ruim 60 mensen genieten met volle teugen van een Spaanse avond met tapa’s, muziek en de mooi geprojecteerde fotoreportage, alsook een heuse film gemaakt door onze “Bob”.

Mooie toffe wedstrijden dus met alle nodige ingrediënten. Eenieder krijgt een CD vol foto’s van de schepen; en daarnaast is er véél prijzengeld dankzij onze gulle sponsors Wittevrongel en North Sea Boating ; gratis bier (lees: 180 liter Brugse Zot!); en T-shirts voor alle deelnemende zeilers…

Dit event is uniek in zijn soort! CR Trophy is fun zeilen en we zijn dus oprecht fier op dit wellicht tofste zeilevent aan de kust met plezier, suspens en heel veel ambiance!

We hebben dit jaar ook een “CR Trophy wisselbeker” van de burgemeester van Blankenberge uitgereikt aan de meest succesvolle Blankenbergse club in deze CR Trophy. Dit jaar ging de beker naar de club RSYB waar hij een volledig jaar blijft staan. Een fiere voorzitter Jan Soete feest mee dankzij een super prestatie van zijn zeilers: Tom, Jarallella, Bleuke en Animo staan allemaal in de top 5 van hun klasse … Goed gedaan mannen, zegt de Jan fier en terecht!

Kort samengevat : we hadden 35 boten dit jaar en we geloven steevast de kaap van 50 schepen te halen volgend jaar. Dus zegge het voort! Heb nu al gehoord dat High Spirit, Shamrock, de Prince en vele anderen er volgend jaar ook bij willen zijn… (zelfs een zekere Bruno B. schijnt eens te willen tonen wat hij kan dus we zijn benieuwd: kom gerust af … ).

Voor volgend jaar weet iedereen het nu al: “Waar is dat Feestje? Hier in Blankenberge is dat feestje!” Met andere woorden : wordt vervolgd in 2013! Tot volgend jaar mannen, en we hopen jullie allen terug te zien!

Tekst: Stijn Reunis

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: