SpeedDream prototype te water

  • Author: Ice
    Date: za, 22/09/2012 - 09:35

SpeedDreamVlad Murnikov, hoofdontwerper van het SpeedDream project, moet na acht maanden bouwen een gelukkig man zijn. Deze week maakte de knalrode kiel van de SpeedDream27 voor het eerst contact met water. Eerder deze week werd ook al droog gezeild om de zeilen en het tuig te testen.

Nu de doop en de tewaterlating van het SpeedDream prototype achter de rug is kunnen de in-water tests beginnen. Vooral de belasting op de mega-lange kantelkiel zal goed getest moeten worden. Modificaties aan dit stukje revolutionair ontwerp zijn niet uitgesloten lezen we in het persbericht.

SpeedDream27SpeedDream27 prototype

Meer weten: http://mxspeeddream.com

Interview met Vlad Murnikov: www.clubracer.be/2010/3/6/speeddream-quest-voor-snelste-monohull

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: