SpeedDream prototype te water

  • Author: Ice
    Date: za, 22/09/2012 - 09:35

SpeedDreamVlad Murnikov, hoofdontwerper van het SpeedDream project, moet na acht maanden bouwen een gelukkig man zijn. Deze week maakte de knalrode kiel van de SpeedDream27 voor het eerst contact met water. Eerder deze week werd ook al droog gezeild om de zeilen en het tuig te testen.

Nu de doop en de tewaterlating van het SpeedDream prototype achter de rug is kunnen de in-water tests beginnen. Vooral de belasting op de mega-lange kantelkiel zal goed getest moeten worden. Modificaties aan dit stukje revolutionair ontwerp zijn niet uitgesloten lezen we in het persbericht.

SpeedDream27SpeedDream27 prototype

Meer weten: http://mxspeeddream.com

Interview met Vlad Murnikov: www.clubracer.be/2010/3/6/speeddream-quest-voor-snelste-monohull

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: