SpeedDream prototype te water

  • Author: Ice
    Date: za, 22/09/2012 - 09:35

SpeedDreamVlad Murnikov, hoofdontwerper van het SpeedDream project, moet na acht maanden bouwen een gelukkig man zijn. Deze week maakte de knalrode kiel van de SpeedDream27 voor het eerst contact met water. Eerder deze week werd ook al droog gezeild om de zeilen en het tuig te testen.

Nu de doop en de tewaterlating van het SpeedDream prototype achter de rug is kunnen de in-water tests beginnen. Vooral de belasting op de mega-lange kantelkiel zal goed getest moeten worden. Modificaties aan dit stukje revolutionair ontwerp zijn niet uitgesloten lezen we in het persbericht.

SpeedDream27SpeedDream27 prototype

Meer weten: http://mxspeeddream.com

Interview met Vlad Murnikov: www.clubracer.be/2010/3/6/speeddream-quest-voor-snelste-monohull

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: