Zeiltoppers in sterk deelnemersveld Batavia Regatta

Batavia Regatta"Spectaculair sailing, was de standaard opmerking waarmee zowel zeilers als umpires vrijdag en zaterdag van het water afkwamen tijdens de Batavia Regatta, het Europees Kampioenschap 2K team racing van EUROSAF. Geen enkele wedstrijd was niet spannend, zei chief umpire Bruce Hebbert zaterdagmiddag nadat de eerste round robin was afgewerkt.

Op dat moment ging het team van het Batavia Sailing Center overigens afgetekend aan kop met 7 gewonnen wedstrijden en minimale punten. Gevolgd door Cambridge en Loosdrecht met 5 gewonnen wedstrijden.

Met teams uit Duitsland, Engeland en Nederland kent de Batavia Regatta een sterk deelnemersveld. Vanuit Nederland zeilen Haarlem, Muiden, Loosdrecht en DMTRA tegen teams van Cambridge, RYA en Munchen. De Nederlandse teams hebben zich versterkt met o.a. Marit Bouwmeester, Annemieke Bes en Renee Groeneveld. Ook de Britse teams tellen enkele zeiltoppers. Het maakt dat het niveau van de competitie bijzonder hoog is.

Omdat vrijdag kort voor het einde de wind wegviel, werd zaterdagochtend doorgegaan met het afmaken van de eerste round robin. Direct gevolgd door de start van de tweede round robin. De teams zitten er wat meer in en de wedstrijden worden nog spannender: zeer close sailing, voortdurende positiewisselingen, veel penalties en zeer tactisch zeilen wat de wedstrijden voor de kijkers bij tijd en wijle zenuwslopend maakt. Werd er vrijdag bij een zwakke tot matige zuidwesten wind gevaren, zaterdag begon met een stevige noordwester bries die noodzaakte tot reven. In hoog tempo is zaterdag een groot aantal wedstrijden gevaren. Daarbij liet het team van Batavia Sailing Center zien dat de vele wins van vrijdag geen toeval waren geweest. Haarlem maakte zaterdag met een flink aantal wins een goede inhaalslag.

Voor zondag wordt een goede wind verwacht zodat er nog een flink aantal wedstrijden kan worden gevaren voordat zondagmiddag de finals plaatsvinden. De wedstrijden beginnen zondag om 10.00 uur en zijn vanaf houten platforms langs het wedstrijdveld voor publiek goed te volgen. In het voormalige Volvo Ocean Race paviljoen dat aan de Bataviahaven in Lelystad stad, is het regatta office gevestigd. Ook hier is publiek van harte welkom.

www.bataviaregatta.com

Tekst: Joop van Diest

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: