Annemiek Bekkering en Claire Blom winnen Nederlands kampioenschap RS500

Annemiek Bekkering en Claire BlomHet afgelopen weekend werd voor de tweede keer het Open Nederlands Kampioenschap RS500 gevaren. Het ONK RS500 was onderdeel van de Dutch RS Games, waarbij zowel de RS Tera, de RS Feva en de RS500 hun ONK voeren. Het waren twee heerlijke zeildagen met wisselende windsterktes, goede wedstrijdleiding en het grootste RS500 deelnemersveld in Nederland ooit!

Op zaterdag werden er 4 wedstrijden gevaren met wisselende condities, in de buien veel wind en daarna weer licht weer, een uitdaging voor de 15 deelnemers.

Bij binnenkomst in de haven van Aalsmeer konden we de BBQ al ruiken en stond even later DJ Marcoen lekker te draaien om het nazomergevoel compleet te maken. De enthousiaste vrijwillig(st)ers van de W.V. Aalsmeer maakte er voor de deelnemers een gezellig avond van.

Op zondag zou de start al vroeg op de dag plaatsvinden. Met temperaturen rond het vriespunt op sommige plaatsen in Nederland, werden de winterpakken van zolder gehaald. Drie mooie races werden gevaren op de Westeinderplassen met steeds toenemende Noordenwind. De RS500 werd snel doorgestart, waardoor we niet hoefde te wachten op de 40 Feva’s die het uitvochten op de andere zijde van baan. Hierdoor waren we rond het lunchuur weer op de parkeerplaats van W.V. Aalsmeer en stonden de vrijwilligsters al klaar met hamburgers en saté van de avond daarvoor. Heerlijk na zo’n koude ochtend zeilen!

Het Nederlands kampioenschap RS500 werd gewonnen door het duo Annemiek Bekkering en Claire Blom. Met een serie van eerste plaatsen en één derde plaats lieten de dames zien dat ze over de nodige ervaring beschikken in de kleinzeilerij. Tweede plaats ging naar Michiel Geerling en Hilde van Susante, die tevens het Overall Klassement 2012 in de RS500 hebben gewonnen.

"De strijd om de jaarprijs was nog spannend. Bij dit laatste mee tellende event moesten we 2 punten goed maken op Nick en Willemijn in de 965. Een OCS of misstap konden we ons niet permiteren. Bij de laatste wedstrijd konden we geen eerste en geen derde meer worden. Echter nog wel onze jaarprijs verspelen. We zijn blij dat het gelukt is."

Het podium werd compleet gemaakt door Marleen Blomsma en Jody de Jager, zij lieten zien dat hun vele trainingsuren vruchten afwierpen op dit evenement. Al met al een fantastisch weekend in Aalsmeer, met de gezelligheid en de felle competitie op het water die de RS500 klasse kenmerkt!

Tekst: Michiel Geerling

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: