Team Russia blijft aan de leiding na 2de dag Europees Kampioenschap SB20

Europees Kampioenschap SB20De 2de dag van het Magic Marine Europees Kampioenschap was gisteren vooral grijs en zeer nat! De wind was afgelopen nacht toegenomen tot maar liefst 16 knopen. Er was voorspeld dat de wind overdag af zou nemen. Dit was inderdaad het geval, maar de regenbuien waren enorm!

Met een 3de, 5de en 1ste plek bleef Team Russia ook de 2de dag nog aan de leiding. Rodion Luka en Oleg Zherebtsov reageerden “Over het algemeen hebben we goed gezeild, de Jury heeft ons wel een gele vlag gegeven voor pompen, maar we waren erg tevreden met het resultaat. We zijn erg blij met onze nieuwe SB20 en ons team is goed op elkaar ingespeeld. Met de resultaten tot nu toe is het al een mooi kampioenschap, de vloot is extreem competitief en we zijn zeer onder de indruk van het Engelse team van Robert Greenhalgh en Geoff Carveth, ze zeilen allebei erg goed."

Robert Greenhalgh (GBR) en zijn team moeten nog een beetje inkomen na een jaar niet samen gezeild te hebben. Ze staan na 6 races op een 3e plaats. Perfectionisch als ze zijn, hebben ze maar 1 doel en dat is het Wereld Kampioenschap op Hamilton Island, Australie winnen komende december. “Dit is echt een geweldig georganiseerd evenement en voor ons de perfecte trainingsmogelijkheid voor het werldkampioenschap. Onze bootsnelheid is goed en we gaan als team steeds beter zeilen, aldus Greenhalgh.

Craig Burlton (GBR), Roger Gilbert en Stephen ‘AB’ White van het Gill Race Team staan nu op de 5de plaats. “Na de 6de race hebben we het gevoel dat we echt weer op ons oude niveau zitten” Het niveau en de competitie van de deelnemende boten tijdens de Magic Marine SB20 Europees Kampioenschap is zeker zeer hoog!

Meer nieuws en ontwikkelingen vind je opwww.euros2012.SB20class.com en www.Facebook.com/SB20class

Tekst: Claire Schreiner

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: