Team Batavia Sailing Center Europees kampioen teamzeilen

Team Batavia Sailing CenterNa een spannende ‘best of three’ finale is het team van Batavia Sailing Center (BSC), bestaande uit Jurjen Feitsma (stuurman), Anniemeke Bes, Marit Bouwmeester, Jelle Roos (stuurman), Wouter van der Enden en Rutger Krijger, zondagmiddag Europees kampioen teamzeilen geworden.

De eerste wedstrijd werd gewonnen door het BSC, maar het team van de Royal Yachting Association kwam terug door de tweede wedstrijd te winnen. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist, doordat het Lelystadse BSC-team de derde pot met ruime voorsprong wist te winnen.

Team BSC voerde zowel vrijdag als zaterdag de ranglijst aan. Het team van Haarlem, onder leiding van Frans Hin, bood ook stevige concurrentie en zijn uiteindelijk als derde geëindigd. Zaterdag wist het team van Haarlem zich goed te revancheren door diverse goede wedstrijden te varen. Het team van de RYA uit Engeland voer echter ook goede races, waardoor zij ten koste van het team van Haarlem tot de finale wisten door te dringen.

Met de winst is het team BSC de eerste winnaar van de door EUROSAF beschikbaar gestelde Albert Little wisseltrofee. Deze blijft nu in Lelystad en krijgt een bijzondere plaats in de prijzenkast van het BSC aan de Bataviahaven.

Het kampioenschap werd gevaren voor het havenhoofd van de Bataviahaven in Lelystad dat zich steeds nadrukkelijk presenteert als het match- en teamzeilcentrum van Nederland. De condities waaronder werd gevaren waren uitstekend. Al wisselde de wind nogal eens van richting. Dat leidde tot het regelmatig moeten verleggen van de banen. Zondagochtend moest de wedstrijdleiding vanwege de zwakke oostenwind besluiten uit te wijken naar het Markermeer. De finales konden zondagmiddag echter weer voor het havenhoofd worden gevaren, zodat het publiek van nabij getuige kon zijn van deze spannende strijd en spectaculaire zeilacties van de teams van Batavia Sailing Center en RYA.

De uitslag:
1. Batavia Sailing Center
2. Royal Yachting Association (London)
3. Haarlemse Jacht Club
4. Cambridge
5. Royal Netherlands (Muiden)
6. Royal Loosdrecht (KWVL Loosdrecht)
7. Dutch Match & Team Race Association (DMTRA)
8. Bayern (Munchen)

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: