Hein Ruyten Trofee wil het zeilen cool maken voor het publiek

ZeilenWedstrijdzeilen zou veel meer een toeschouwerssport moeten worden. Die wens hebben IOC en ISAF jaren geleden al uitgesproken. Medalraces en banen dicht bij de wal hebben ook veel nadelen. De Yngling klasse doet nu de volgende stap: met een bijzonder wedstrijd "format wordt de toeschouwer naar de sport gebracht, in plaats van andersom!

Tijdens de Hein Ruyten Trofee op 26, 27 en 28 oktober wordt dit format voor het eerst in de praktijk getest: op de salonboot die als startschip wordt ingezet zitten de toeschouwers comfortabel eersterangs. De wedstrijdbanen zijn zo aangepast, dat de deelnemers op ieder rak weer door de startlijn moeten varen, dicht bij het publiek. Hierdoor wordt een wedstrijd voor iedereen spectaculair!

Het randgebeuren wordt ook zeker niet vergeten: comfortabele pendelsloep van en naar de wal voor de toeschouwers, overnachting en diner voor de zeilers, all inclusive!

De Yngling Club Holland nodigt alle zeil-liefhebbers van Nederland, familie, supporters, groupies, sponsors en mascottes uit dit unieke evenement van dichtbij mee te maken. Kom naar Langweer en laat ons weten wat je ervan vindt. Opgeven voor de toeschouwersboot op 27 of 28 oktober kan via wedstrijdcommissaris@yngling.nl.

De Yngling Club Holland daagt bovendien alle wedstrijdzeilers van Nederland uit om voor al dit publiek hun zeilkunsten te komen vertonen, en om met elkaar 's avonds het grootste en langste Ynglingfeest van 2012 te maken! Geen Yngling? Geen probleem: Stuur een e-mail aan voorzitter@yngling.nl en we gaan dit regelen. Bellen kan ook: 06 14180652

Lees alle details over de Hein Ruyten Trofee op www.yngling.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: