Team Russia wint Europees kampioenschap SB20

European Championship SB20Wat een dag, wat een race en wat een geweldige overwinning voor Team Russia! Stuurman Rodion Luka en bemanning Oleg Zherebtsov, Anna Stepanova en Andre Klochko zijn op donderdag 27 september de winnaars van het Europees kampioenschap SB20 geworden. De Engelse teams van Robert Greenhalgh (GBR 3060) en Geoff Carveth (GBR 3053) werden respectievelijk 2de en 3de.

Oleg Zherebtsov (eigenaar van RUS 3703) reageerde op zijn overwinning “We kunnen het gewoonweg niet geloven! Dit evenement was echt zwaar! Ik vond het mentale aspect zelfs nog pittiger dan het fysieke. Het wedstrijdveld was technisch zo sterk dat je kalm en erg gefocust moest blijven, en dat hebben we gedaan met een overwinning als resultaat! "

Team Russia: (L naar R) Andre Klochko, Oleg Zherebtsov, Anna Stepanova & Rodion LukaTeam Russia: (L naar R) Andre Klochko, Oleg Zherebtsov, Anna Stepanova & Rodion Luka

Eerste Nederlander was Paul Gast (NED 3441) met een 9de plaats, gevolgd door Marco van Driel (NED 3511) op een 19de plek en Martijn Buitenhuis (NED 3702) als 21ste.

“De eerste race van vandaag was de meest competitieve wedstrijd die ik ooit heb gezien" lacht Mark Richards (Sportsboat World, fabrikant van de SB20) die mee was op de Media RIB. Hij vervolgt “Het is fascinerend om 4 identieke boten te zien die ongeveer dezelfde bootsnelheid hebben, maar allemaal met verschillende traveller/grootzeil trimstanden" ”Er mag dan wel een 'one design' voor de boot zijn, maar het blijkt wel dat je hem op verschillende manieren kunt zeilen!"

Het Magic Marine SB20 Europees Kampioenschap werd afgelopen week georganiseerd door de Nederlandse SB20 Klasse Organisatie in samenwerking met KZRV Hollandia op het Regatta Center van Medemblik. Het evenement, gesponsord door klasse sponsor Magic Marine was naast de fantastische wedstrijden, ook op sociaal gebied erg geslaagd! De diverse borrels na afloop en diners werden goed bezocht!

Iedereen kijkt uit naar het volgende grote internationale evenement, namelijk het wereldkampioenschap SB20 2012 op Hamilton Island in Australië dat gehouden wordt in december.

Alle resultaten en foto's via: www.euros2012.SB20class.com en www.Facebook.com/SB20class

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: