Laatste dag Breskens Sailing Weekend

Breskens Sailing WeekendOp de derde en laatste dag van het Gaastra Breskens Sailing Weekend waren het wederom goede zeilcondities. Er werden twee volledige banen, buiten op de Vlakte van de Raan gezeild. Naar goede was de finish van de tweede en laatste wedstrijd voor de haven van Breskens. Qua resultaten zijn deze ongeveer hetzelfde als op zaterdag.

Winnaars Multraship races
In de Swan 45 Klasse is de Samantaga van de heren Moortgat/Van Heurck eerst geworden.

In de IRC-1 klasse waren de Baraka (Ker 40), Antilope (GS 46) en Il Corvo (GS 43) elkaars geduchte tegenstanders. Verrassend kaapt op zondag de Moana van de heer Francois Goubau de overall prijs weg..

Bij de IRC-2 was het de Havoc (Prima 38), van Frans van der Heijden die het paaltje weg pakte op zondag.

Quantum Racing van Jeroen van der Velden zeilde dominant voor de nummer twee in de IRC-3 klasse.

In het zopas ontvangen persbericht werd nog geen woord gerept over het Nederlands kampioenschap IRC en hun respectievelijke winnaars. Uit goede bron vernemen we dat op de foto hierboven de Nederlands kampioen IRC 2 getoond wordt. Ik verwacht de "uit de kuip" verslagen deze week nog op de redactie.

Stay Tuned!

Top 3 daguitslagen:
IRC 1
1. Moana – Francois Goubau
2. Il Corvo – Astrid de Vin
3. Elke – Frans Rodenburg

IRC 2
1. Havoc – Frans van der Heijden
2. Dunkerque Pleasance – Mr. D’Halluin
3. Xcentric Ripper – John van der Starre

IRC 3
1. Quamtum Racing – Jeroen van der Velden
2. Movie Star – Freddy Franssens
3. General Tapioca – Philippe Pilate

SWAN 45-
1. Samantaga – Moortgat/van Heurck
2. Van Uden – Harm Tiddens
3. Motions – Lennard van Oeveren

CR 1-2
1. NRJ-Ball – Roland Claeys
2. Boatox - Philippr Melis
3. O’Neill - Pierre van Heuverswyn

CR 3-6
1. Salty Dog – René Bollen
2. Spetter – Reinier Simons
3. Bella – Eddy Baratto

(Bijna) alle uitslagen via www.breskenssailing.org
Foto: Anusjka Martens

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: