Voorbeschouwing ONK Melges 24

Melges 24Op vrijdag 14 september tot en met zondag 16 september wordt in Medemblik alweer het tweede open Nederlandse kampioenschap Melges 24 gezeild. De groeiende Melges 24 klasse maakt onderdeel uit van het Delta Lloyd Open Dutch Championships programma en de inschrijving is nog steeds geopend. Er worden zo’n 20 deelnemers op de startlijn verwacht, met ook nu weer zeilers uit Duitsland, Estland, Engeland, België en wellicht ook nog Italië.

De organisatie op het water is in handen van Hollandia, die ook het EK Melges 24 in 2013 voor haar rekening zal nemen.

Met de komst van 4 nieuwe teams is de Melges 24 klasse dit jaar in Nederland wederom gegroeid. Ook op internationaal niveau maakt de klasse een goede ontwikkeling door, met als hoogtepunt 130 teams aan de start van het WK in Torbole.

Meer informatie over de Melges 24 klasse is te vinden op www.melges24klasse.nl

www.deltalloydodc.org

Tekst: Jeroen Baggerman

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: