Te vroege start kost Who’s Next de overwinning tijdens WAR

Jailbird J/92 Een mooie constante NNW van 4 Bf zorgde voor een mooie zeilavond. Totaal kwamen er 42 boten aan de start. Met nog 2 wedstrijden te gaan, wordt langzamerhand gekeken naar de eindstand. In de ORC-1 kan dit nog bijzonder spannend worden. Een te vroege start leverde 5 strafminuten op voor de Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel). Daarmee werd een 1ste plaats omgezet in een 3e plek.

De overwinning ging naar de GfK (First 40.7R; Bob Nijk), gevolgd door Zilt (Salona 37; Ruud Nieuwenhuis). In het totaalklassement in de ORC-1 kan het nog spannend worden. Wanneer de Who’s Next de laatste 2 wedstrijden weet te winnen, eindigen zij gelijk met de Gfk. Het kan daar dus nog spannend worden.

In de ORC-2 boekte de Jailbird (J-92; T.J. van den Berg) haar 7de overwinning van dit seizoen. De 2de plaats was voor de Moshulu. Beide boten voeren ook de ranglijst in het totaalklassement aan. De 3e plaats was voor de Bubbels (Dehler 36SQ; Jan Matser).

De ORC-3 kampt de laatst weken met een klein deelnemersveld. Gemiddeld maar 6-7 boten per keer aan de start. Voeg daarbij de grote onderlinge verschillen en je hebt zo maar ruim 20 minuten verschil tussen de als eerste en laatste finishende boot in een wedstrijd van ongeveer 1½ uur. Dit doet echter niets af aan de prima prestatie van de White Hawk (First 31.7; Sybolt Hiemstra). Hij pakte hiermee zijn 8e seizoen overwinning. De eindoverwinning kan hem dan ook niet meer ontgaan. 2e en 3e werden resp. Goura Victoria (Sun Rise 34; Doni Weidema) en Team SailSelect (Optima 101; Jeroen Koninkx).

De strijd om de eindoverwinning in de SW-klasse gaat tussen de Acqua Cheta (Winner 11,20; Peter Paul Kempers) en de French Connection (Dufour 35 cl; Vehr/Ohm). Theoretisch kunnen beide boten nog winnen. Echter de Acqua Cheta staat er op dit moment iets beter voor. De overwinning van gisteravond heeft daar zeker bij geholpen. De Moki (Bavaria 38; Erik van Dijken) werd mooi 2e, gevolgd door Trees (Sun Odyssey; F.de Waard).

De complete uitslag is te vinden op: http://www.flevomare.nl/uitslag.htm

Op de foto: Jailbird J/92 (ORC-2)
Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: