Weller en Van Veen Nederlands kampioen Sharpie zeilen

Tom Weller en Jeroen van VeenTom Weller en Jeroen van Veen zijn zondag 2 september 2012 op het Braassemermeer Nederlands Kampioen geworden in de Sharpie klasse. 34 Sharpies uit Nederland, Duitsland, Engeland en Portugal namen deel aan de strijd. Een respectabel aantal voor de oud-olympische klasse uit 1931.

De titelstrijd werd over drie dagen gevaren. Op vrijdag woei het windkracht zes/zeven. In een periode met minder wind probeerde wedstrijdleider Marijke Hasselman de Sharpies te laten starten voor hun eerste race. Nog voor de start kwam de wind echter in alle hevigheid terug en na een mastbreuk en diverse omgeslagen boten werden de races op vrijdag afgeblazen.

Zaterdag werd gekenmerkt door zeer lichte wind. Met vier wedstrijden op het programma was het zaak om zo constant mogelijk te varen. Wedstrijden werden gewonnen door Weller, Daan Versteeg (Duits Kampioen 2012) en Patrick van Raalte (Europees Kampioen 2012). Weller en van Veen zetten als enige team een constante serie neer en stonden na zaterdag 9 punten voor op de concurrentie.

Op zaterdagavond is er een uitstekend diner georganiseerd door Ron Azier en zijn team. Na afloop van het diner trakteerden de Engelse zeilers als dank voor de getoonde gastvrijheid (of wellicht om de concurrentie uit te schakelen) op “Sharpie Sailors Beer”, gebrouwd door de Jolly Sailors Brewery uit Brancaster Staith.

Tweede prijs: NED 14 - Daan Versteeg en Arnold MulderijTweede prijs: NED 14 - Daan Versteeg en Arnold Mulderij

Zondag werd het toch nog spannend nadat de eerste wedstrijd werd gewonnen door Versteeg en Weller en Van Veen ver achterin veld terug te vinden waren. De beslissingswedstrijd werd een thriller, uiteindelijk hadden Weller en Van Veen voldoende aan een vijfde plaats om de titel op te eisen, twee punten voor Versteeg/Mulderij en Eisenblatter/Baumgartner.

Voor het duo was het de zesde keer dat zij een Nederlands kampioenschap in de Sharpie klasse behaalden. De laatste keer was in 2007.

Volgend jaar vinden de 50ste Europese Kampioenschappen Sharpie plaats in Stellendam. Volg www.sharpie.nl voor de laatste ontwikkelingen rondom dit kampioenschap.

Uitslagen: http://www.sportinschrijving.nl/uitslagen/zwuitslag.php?id=484cdf220c4b…

Tekst: Daan Versteeg

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: