De 10 meest gelezen berichten op ClubRacer in 2012

 • Author: Ice
  Date: zo, 13/01/2013 - 17:09

10 meeste gelezen berichten op ClubRacerWat waren de journalistieke hoogtepunten van het afgelopen zeiljaar? Voor welk nieuws kropen onze lezers zelf in de pen of staken ze hun mening niet onder stoelen of banken? We hadden het jullie zelf kunnen vragen maar tegenwoordig bestaat er zoiets als een alwetende, alziende en 100% betrouwbare bron om zoiets uit te pluizen. Hier volgen de door Google Analytics uitgekozen meest gelezen, meest becommentarieerde en meest aanbevolen artikels van het afgelopen jaar.

 1. Oud Olympisch zeiler André Nelis overleden
  

Op 9 December verliest André Nelis zijn lange strijd tegen kanker. De zeilwereld is geschokt. André behoort tot het selecte groepje van acht Belgische sporters die meer dan één olympische medaille won. Hij won er twee: zilver en brons. Iedereen leeft mee met de nabestaanden en onder het artikel ontstaat een rouwregister.

  Aantal keer gelezen: 4174
  Facebook reacties: 40
  Aanbevelingen: 199

 2. Top 10 weersites voor zeilers
  Weinig wind, veel wind of storm op zee? Regen of onweer? Wat is de weersverwachting over een week ? Uiteraard blijft het weer voor zeilers een hot item en blijkbaar leefde de behoefte aan een overzicht van de favoriete weerberichten websites.

  

Aantal keer gelezen: 3849
  Facebook reacties: 8
  Aanbevelingen: 14

 3. Goofies opent 2012 in zware condities


  De Goofies, de populaire zeilwedstrijd vanuit Colijnsplaat, begon 2012 in zware condities. Dikke 6 Bft uit noordwestelijke richting, met windstoten tot 40 knopen, was een uitdaging voor alle deelnemers. Het verslag vanop het kolkende water werd duidelijk gesmaakt en liet de zeilers de gebeurtenissen van die dag nog eens herbeleven.

  Aantal keer gelezen: 3684
  Facebook reacties: 8
  Aanbevelingen: 27

 4. Britten beschermen eigen record jongste solozeiler


  Dat Laura Dekker niet in Guinness Book of Records werd opgenomen was voor jullie blijkbaar een topic om eens lekker in de pen te kruipen. Er ontspon zich een leuke discussie via de reacties onder het artikel waarbij vooral de psychologische gezondheid van Laura centraal kwam te staan.

  Aantal keer gelezen: 3328
  Facebook reacties: 15
  Aanbevelingen: 18

 5. Zorgt ego voor doodsteek Belgisch zeezeilen?
  Het uit de kuip verslag of beter gezegd beklag van Axel De Cock, Navigator-tacticus aan boord van Blue Label en mede-organisator Antwerp Race, deed heel wat stof opwaaien. Een aantal heilige huisjes werden omvergeworpen. Het gedrag van enkele mensen werd in vraag gesteld. Kortom dit is een artikel waar ClubRacer zijn reputatie aan dankt…

  Aantal keer gelezen: 3301
  Facebook reacties: 4
  Aanbevelingen: 62

 6. Orkaan Sandy en de verwoesting


  Orkaan Sandy liet een spoor van vernieling achter bij de jachthavens aan de Oostkust. Jullie waren duidelijk gechoqueerd door het hallucinant fotoverslag. De reacties waren emotioneel en meelevend.

  Aantal keer gelezen: 3044
  Facebook reacties: 7
  Aanbevelingen: 9

 7. Het verhaal van de Sydney 38 "Low Speed Chase" dat je moet gelezen hebben


  Dit verhaal, op de voorpagina van Sailing Anarchy, was op zijn minst indrukwekkend te noemen. Bryan Chong één van de bemanningsleden die het tragisch ongeval met de Sydney 38 "Low Speed Chase" overleefde, doet het desastreuze verslag van de Faralonnes Race waarbij vijf bemanningsleden het leven verloren op 14 april 2012. Wij vonden dat elke (offshore) zeiler die zich een beetje serieus neemt het verhaal van Bryan Chong gelezen moest hebben en publiceerden het integraal op de voorpagina.

  Aantal keer gelezen: 3009
  Facebook reacties: 5
  Aanbevelingen: 22

 8. Piraterij in Breskens, Moortgat en co kaapt deelnemers weg van avondfeest
  De organisatie van de Breskens Sailing Weekend kreeg dit jaar te kampen met piraterij. Philippe Moortgat en Patrick van Heurck, de eigenaars van een Swan 45 hadden een parallel privéfeestje georganiseerd in de loods van Breskens Yacht Service. In de grote BSW-tent kwam de spreekwoordelijke “één man en een paardenkop” opdagen. Blijkbaar leefde dit item toch wel onder het zeilerspubliek. Het artikel werd veel gelezen al hield iedereen zich wijselijk op de achtergrond.

  Aantal keer gelezen: 2758
  Facebook reacties: 3
  Aanbevelingen: 19


 9. Cool Runnings klopt Pleomax met 3 seconden


  De Antwerp Race, het blijft elk jaar weer een topper. De Cool Runnings klopt de Maxi (Volvo 60) 'Pleomax' van Harm Prins (NED) met drie seconden. De gemodificeerde Open 7,50 met Jochem Visser (NED) aan het roer ging als eerste door de finish in Antwerpen. Het was voor de toeschouwers aan de wal een fotofinish om je duimen en vingers van af te likken.

  Aantal keer gelezen: 2277
  Facebook reacties: 0
  Aanbevelingen: 36

 10. 105 stommiteiten
  Verhalen over motoren die gestart worden in volle wedstrijd, bakboord-stuurboord regels die compleet in de wind geslagen worden, acute boeiblindheid. Jullie konden het allemaal lezen in het uit de kuip verslag over de Antwerp Race.

  Aantal keer gelezen: 2165
  Facebook reacties: 8
  Aanbevelingen: 39

Dankwoord
Wij willen onze lezers bedanken voor hun trouw en engagement. ClubRacer is er voor en door jullie. Dankzij de vele reacties en inzendingen en dankzij jullie observatievermogen en kritiek kunnen wij elke dag sleutelen aan een betere en meer efficiente nieuwswebsite.

Wij engageren ons om in 2013 weer scherp als een noordooster in januari, heet als het dek op een windstille dag in augustus en snel als de Hydroptère nieuws, feiten en wedstrijdverslagen te brengen maar vooral willen we jullie spreekbuis zijn. Laat van jullie horen en tot op het water!

Lees ook onze tips als jezelf nieuws wil inzenden: www.clubracer.be/service/zeilnieuws-inzenden

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: