Stage 4, Team Heiner Winter Match Racing

Team Heiner Winter Match RacingTeam Heiner organiseert voor het vijfde jaar op rij de winterserie match racing. Op zaterdag 12 januari vond de vierde ‘stage’ plaats. Van tevoren hielden we de weersvoorspellingen minutieus in de gaten: kon er wel of niet gevaren worden bij een verwachte temperatuur rond het nulpunt? Eén ding was zeker: warm zou het niet worden. De dag begon zelfs met sneeuw, maar eindigde met zon. De wind kwam uit het zuid oosten, en draaide naar het oosten, tussen de 8 en 12 knopen.

De teams die tegen elkaar streden, waren de teams van Ewout Lubberink, Persijn Brongers, Zeilschool De Randmeren en Roy Heiner. Zij zeilden drie volledige Round Robins, gevolgd door een finale ronde van ‘best of three’. De wedstrijden volgden elkaar in hoog tempo op. Door dit intensieve schema was er op het water geen zeiler te bekennen die had koud had, op een paar koude vingers na. De umpires en de wedstrijdleiding daarentegen hadden het zwaar vandaag; voor hen was het een erg koude dag. Hen zijn wij vandaag extra veel dank verschuldigd!

Op het water liet het team van Zeilschool De Randmeren de steilste leercurve zien wat match racing betreft. Helaas wonnen zij geen enkele wedstrijd. Een bijzonder sterke prestatie werd vandaag geleverd door het team van Ewout Lubberink met Frans Hin als stuurman. Zij zeilden als team erg goed, en waren het enige team dat een overwinning van het winnende team afsnoepte.

Het winnende team van Roy Heiner had vandaag uit een compleet nieuwe samenstelling, met Olympische zeiler Kalle Coster op het voordek, jeugdzeiler Jerno Vierveger met Gert van der Heijden aan de genua, Melges 24 zeiler Ben Koppelaar aan het grootzeil en stuurman Roy Heiner. Zij werden gedurende de dag meer en meer een geolied team.

Aangezien het team van Roy Heiner zich al geplaatst heeft voor het finale weekend, gaat na vandaag ook het team van Ewout Lubberink door naar de finale op 6 en 7 april aanstaande.

We kijken ‘rozig’ terug op een heerlijke winterzeildag, en wensen onze B/one studenten veel succes bij hun tentamens. Jammer dat ze er vandaag niet bij konden zijn, maar we zien hen graag weer terug bij de wedstrijden in maart.

De einduitslag van zaterdag 12/1/13 was:
1. Team Roy Heiner
2. Team Ewout Lubberink
3. Team Persijn Brongers
4. Team De Randmeren
De volgende stage wordt gevaren op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2013.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: