Royal Belgian Sailing Club viert 150-jarig bestaan

Royal Belgian Sailing Club 150 jaar150 jaar bestaat de Royal Belgian Sailing Club (RBSC) en dat zullen de wedstrijdzeilers geweten hebben. Momenteel worden in Zeebrugge de pontons weer in hun positie gebracht. De baggerwerken zijn achter de rug en er is bij de bezoekersponton en in het eerste deel van de haven weer een diepte van 4 meter bij laag water. Maar er is meer dan dat.

Het komende jaar staat voor de Royal Belgian Sailing Club immers in het teken van het 150-jarig bestaan.

Naast de klassieke activiteiten en toertochten hebben we ook weer een aantal wedstrijden op de agenda waarvoor we jullie nu reeds willen uitnodigen.

Aangezien we steeds luisteren naar de reacties van de deelnemers na afloop en omdat we er naar streven de zeilers en zeilsters tegemoet te komen voerden we ook dit jaar weer enkele aanpassingen door.

18 – 19 mei: Fun Race (Cruiser Rating)
In tegenstelling tot de voorbije jaren wordt de Fun Race gezeild op zaterdag én zondag.
Start is zaterdag voorzien vanuit Zeebrugge met aankomst in Oostende.
Op zondag wordt in Oostende gestart en weer koers gezet tot in Zeebrugge.
Het recreatieve karakter blijft zeker behouden en een niet te technisch parcours betekent dat ook de minder ervaren of minder fanatieke crews aan de start kunnen verschijnen.

22 juni: Double Trouble (Cruiser Rating) met 23 juni als reservedag
Double Trouble is de double-handed-wedstrijd voor de liefhebber aan de belgische kust.
Als de meteo het toelaat wordt het windmolenpark op de Thortonbank gerond door de grotere schepen terwijl de kleinere keren in de nabijheid van de Thorntonbank. Deze wedstrijd wordt gekenmerkt door een uniek parcours en joviale sfeer onder de deelnemers. We hopen dit jaar opnieuw de kaap van de dertig deelnemers te passeren. Een aanrader!

28 – 29 juni: Light Vessel Race (Cruiser rating + IRC)
Een 150 jarig jubileum verdient een speciale Light Vessel. En wat is er mooier dan een échte Offshore? Niet minder dan 150 nm, een traject zoals dat in de mytische jaren gezeild werd…
Een intensieve wedstrijd, een uitdaging met grote tevredenheid na afloop maar zeker een weekend op met volle teugen van te genieten. Een mooie voorbereiding ook voor zij die later op het jaar de Nieuwport Channel Race of een RORC-race zeilen.

24 augustus: D.I.Y. “Do It Yourself-Cup” (Cruiser Rating) met 25 augustus als reservedag
Dit is de solowedstrijd voor de recreatieve solozeiler.
Geen diehards hier maar wel een toegankelijke wedstrijd.
Op de eerste editie vorig jaar zagen we meteen heel wat schepen en dat worden er hopelijk dit jaar nog meer.
Ook dit jaar krijgen de deelnemers aan deze wedstrijden van de Royal Belgian Sailing Club een gratis ligplaats aangeboden en dit één week voor tot één week na de wedstrijd.

Wij hopen alvast om er samen met jullie een spetterend jaar van te maken op het water.

Tekst: Royal Belgian Sailing Club

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: