Bachatelle behaalt tweede plaats in Mount Gay Rum Round Barbados Race

Bachatelle Swan 57Tijdens de The Mount Gay Rum Round Barbados Race, een race van 60 mijl rondom het eiland, behaalde de Nederlandse Swan 57 Bachatelle de tweede plaats in de klasse onder 60 voet. De bemanning bestond uit de Amerikaanse Ambassade in Barbados.

Voor de ronding van de noordkant lag Bachatelle nog aan kop maar werd toen geveld door een tijdelijke windstilte, terwijl de concurrentie profiteerde van wind aan land.

De Mount Gay Rum Race is de oudste zeilrace in de Caribbean, de eerste race werd gevaren in 1936. Dit jaar participeerden twee Nederlandse zeiljachten aan de race. Naast Bachatelle was ook de 32 meter lange schoenerbrik Tres Hombres van de partij in de klassieke divisie. Zij moesten vanwege de windstilte helaas de wedstrijd staken.

www.mountgayrumroundbarbadosrace.com

Tekst: Liesbeth Groeneveld

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: