Delft Challenge gaat naar het Midden Oosten

Delft Challenge2013 wordt misschien wel één van de meest interessante jaren voor Delft Challenge tot dusver. Vanwege verschillende redenen verruilen we de Tour de France à la Voile voor de SATT (Sailing Arabia the Tour), een soortgelijk evenement in het Midden Oosten.

SATT?
Sailing Arabia the Tour dus. 4 februari vliegen we al - inderdaad, heel snel al - en eind februari zijn we dan weer terug. De SATT wordt verzeild in de Farr 30 en voert ons langs verschillende kustplaatsen in de Perzische Golf. Offshorewedstrijden brengen ons van kustplaats naar kustplaats, en in de etappeplaatsen zelf varen we weer inshore wedstrijden.

Route
De SATT brengt ons langs verschillende kustplaatsen in de Perzische Golf. We doen de grotere bekende steden van de Arabische landen aan, en blijven ver weg van gevaarlijke (oorlogs) gebieden.

SATT routeSATT route

Team
Voor dit jaar hebben we een nieuw team. Dominique, Marcel, Léon, Kay en Victor zijn van vorig jaar overgebleven, Mark en Wouter zijn nieuw. Koen de Smedt is tijdens de SATT onze coach.

Boot
In Arabië varen we niet meer met onze Archambault M34, maar in de Farr 30 (foto boven). Dat is dezelfde boot waarin Delft Challenge vroeger de Tour de France zeilde.

Promotiefilm SATT organisatie

www.sailingarabiathetour.com
www.delftchallenge.nl

Tekst: Léon Boerop

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: