Nieuw vleugelzeil voor Atermis Racing

Atermis RacingArtemis Racing heeft deze week voor de eerste keer getraind met hun nieuw vleugelzeil. Uit het Artemis kamp niets dan lof over Wingsail v2. Hoofdontwerper Juan Kouyoumdjian noemt het een evolutie tegenover de eerste wing. Het Artemis Racing team heeft nu zeventien zeildagen van de toegelaten dertig gebruikt.

"The general concept is very much the same. I would define it as a refinement of the first wing," vertelt Juan.

Ook team CEO Paul Cajard is volgens de Artemis berichtgeving tevreden:
“The first sail with wing two went well, we have little adjustments and tweaks to make, but we operated the wing with all of its controls and it all functions well. We had up to 16 knots of wind which was a bit more than we needed for the first sail, but everything was fine and it was a productive day.”

Stuurman Loïck Peyron: “This is an absolute weapon…. Still a testing day for sure. Quite a lot of breeze more than 20-25 knots up wind and we have reached some good speeds.”

In de video hieronder zeildag 17 en dag 3 met Wingsail v2.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: