Mussanah Race Week nu ook voor catamaran en Laser zeilers uit de Benelux bereikbaar

Mussanah Race WeekVan 10 t/m 16 maart wordt in Oman voor de 3de keer de Mussanah Race Week georganiseerd. Oman is zich volop aan het ontwikkelen als nieuw zeilland met zowel de opleiding van eigen zeilers als het organiseren van evenementen. In maart zijn de weersomstandigheden in Oman perfect: luchttemperatuur circa 23 graden, watertemperatuur circa 20 graden en gemiddeld 14 knopen wind.

De eerste twee dagen van het evenement (zondag 10 en maandag 11 maart) worden er door ervaren internationale coaches gratis trainingen gegeven, waarna op dinsdag de wedstrijden van start gaan. Op zaterdagavond 16 maart is de afsluitende prijsuitreiking.

De organisatie van het evenement wil graag ook de zeilers uit Europa bij het evenement gaan betrekken. Door Oman Sailing wordt een container gesponsord om Nederlandse en Belgische catamaran- en Laserzeilers aan het evenement mee te kunnen laten doen. De container zal (onder voorbehoud van voldoende animo = circa 10 boten en vaarschema containerschepen) rond 1 februari in Scheveningen geladen worden.

De eigen bijdrage van de zeilers voor het transport is € 200,- per boot (t.b.v. transportverzekering, lokale afhandeling en douane formaliteiten). Het inschrijfgeld is gratis!

Ook aan eten wordt gedacht: op 3 avonden wordt er een gesponsord diner aangeboden. Direct bij de haven en het strand ligt het mooie Millenium Hotel dat voor de deelnemers overnachtingen biedt voor € 45,- per persoon per nacht (op basis van 2-persoonskamer). Vliegen naar Oman kost circa € 550,- p.p.

Kortom, een unieke kans om tegen relatief lage kosten in maart te kunnen zeilen en trainen! Kijk voor meer informatie over de Mussanah Race Week op www.mussanahraceweek.com.

Contact voor het reserveren van een plek in de container die vanuit Scheveningen verscheept zal worden is Edwin Lodder edwin.lodder@wxs.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: