Studenten van DMTRA verslaan de Europees Kampioen tijdens 2K winter team racing series

Batavia Sailing CenterZondag was alweer stage 3 van de 2K (2 keelboats) winter team racing series (2KWTRS) van het Batavia Sailing Center in de Bataviahaven. De competitie wordt sterker, nu de stuurmannen die samen in september het Europees kampioenschap wonnen, zich hebben opgesplitst over twee teams. Toch zijn het deze twee die op plaats twee en drie eindigen en gaan de jonge studenten van de Dutch Match and Team Race Association (DMTRA) er met de winst vandoor en komen daarmee steeds dichter bij een plek in de finale.

Nieuw team dit keer is het team van de huidige Europees Kampioen Jurjen Feitsma, gecombineerd met stuurman Frans Hin die samen vorig jaar ook al namens het Batavia Sailing Center de beker van het Engelse kampioenschap team racing meenamen naar de Bataviahaven. De huidige nummer 1 in de 2KWTRS Gaston Loos en Jelle Roos kunnen dus tegenstand gaan verwachten.

De dag begint met een goede wind uit w-zw en de wedstrijden zijn spannender dan ooit. Teams die nu voor de tweede of derde keer mee doen, maken grote sprongen en maken het elkaar steeds moeilijker. Posities wisselen als nooit te voren en wedstrijden worden steeds vaker pas op de finishlijn beslist.

Wedstrijdleider Tim heeft het tempo er goed in en het ziet er naar uit dat we ruim op tijd klaar zijn voor een debrief. Publiek op de wisselboot en de kade en de thermometer van het startschip geeft meer dan 18 graden aan in het zonnetje! De wind zakt echter steeds verder in, waardoor de rattenstaart er in gaat als het water echt een spiegel is geworden. Verder op wordt er gezocht naar wind en wordt nog een wedstrijd gestart, maar dit is een dobbercompetitie. Gelukkig heeft iedereen veel lol en genieten ze van het zonnetje, maar de laatste 4 van de 21 wedstrijden nog varen is een kansloze missie.

Op tijd naar de haven dus waar lastige situaties van de dag nog goed nabesproken worden met de zeilers en umpires en er uiteraard nog gezellig nagepraat wordt. DMTRA heeft het hoogste percentage gewonnen wedstrijden en wint stage 3 van de 2KWTRS. 27 januari is de volgende, ook deze is inmiddels vol.

Uitslag stage 3

1. Dutch Match and Team Racing Association
2. Niet Zuid (Frans Hin/Jurjen Feitsma)
3. Gaston Loos/ Jelle Roos
4. Batavia Sailing Center
5. Nep Zuid (Zeilschool Neptunus/zuidlaardermeer)
6. Zeilfabriek de Morra
7. Hard Zuid (Boreas/Histos)

Tekst: Fettje Osinga
Fotograaf: Natasja Kalsbeek

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: