Flying Phantom klaar voor productie

Dat de catamarans een vlucht nemen hebben we al kunnen zien tijdens de laatste editie van de Americas Cup. De Nacra 17 als Olympische boot vliegt ondertussen ook met regelmaat voorbij. Sinds deze week heeft zich een nieuwe catamaran aan het strijdtoneel gemeld, de eenheidsklasse ‘Flying Phantom series’. Gaat dit de nieuwe standaard worden met een groot deelnemersveld? Eigenaar en ontwikkelaar Alex Udin geeft ClubRacer toelichting.

“We zijn erg blij met de nieuwe boot. We hebben er de afgelopen 3 jaar hard aan gewerkt met een team van de beste (catamaran)zeilers én Groupama, wat volgens ons een van de beste designteams ter wereld is. Onze verwachting is over een periode van drie jaar minimaal 100 deelnemende boten te hebben bij regatta’s, een geweldig deelnemersveld toch!”, verteld Alex Udin trots.

Flying PhantomWin-win situatie
“Wat we willen voorkomen is dat zeilers een boot hebben die ieder jaar vernieuwd ‘moet’ worden om bij te kunnen blijven. Met deze ‘Flying Phantom’ willen we dat voorkomen en niet teveel hoeven te innoveren binnen de klasse zelf. Dit zorgt ervoor dat de zeilers jarenlang competitief kunnen wedstrijdzeilen én hun catamaran op de 2e handsmarkt aanzienlijke waarde behoud. Een win-win situatie waar de catamaranwereld op zat te wachten”, vult Udin aan.

Flying Phantom specifications

Vanaf 2014 zullen de eerste Flying Phantoms het daglicht zien en bij hun nieuwe eigenaren worden afgeleverd. Meer informatie: www.sail-innovation.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: