IJspegel Trophy 2013-2014 – we mogen weer!

IJspegel TrophyZondag 13 oktober gaat de IJspegel Trophy winterserie weer van start met ORC, Double Handed en IRC klassen strijden op het meest uitdagende vaarwater van Nederland en dat onder leiding van één der beste comités van Nederland. Sinds de vorige editie is de IJspegel Trophy de enige winterserie op zee waar ook de almaar groter wordende groep doublehanded zeilers in Nederland de strijd aan kunnen gaan.

De wedstrijdserie zal bestaan uit 5 wedstrijddagen vóór en 5 ná de winterstop. Gemeten schepen hebben redelijk wat keus in het Nederlands wintercircuit, maar met bijvoorbeeld een wereldkampioenschap ORC in het Duitse Kiel, de IRC evenementen Commodores’ Cup & Cowes Week in Engeland en de Round Britain Race (double handed) in het vooruitzicht, maakt dat ervaring opdoen voor de kust van Scheveningen al leen al tot een must.

Ook dit jaar heeft de organisatie van IJspegel Trophy 3-voudig wereldkampioen Erik van Vuuren bereid gevonden op op de dinsdag avonden de wedstrijden te evalueren. Stel je eens voor: waar kan je in een winterseizoen onder leiding van een topcoach zo’n stijle leercurve doormaken?

Maar voor iedere fanatieke zeiler betekent deelname aan de Ijspegeltrophy een magnifieke basis om beter te presteren op het golvend & stromend zeewater . Geen excuses meer, kom naar Scheveningen!

Nieuwsgierig geworden?
Op de website ‘ijspegeltrophy.nl’, via ‘facebook.com/IJspegelTrophy’ en ‘@ijspegeltrophy’ via twitter blijf je bij met alle actualiteiten en acties.

Onder de deelnemers van de hele winter serie worden trouwens ook nog door Jachtclub Scheveningen 10 ligplaatsen aangeboden.

Meer info over de IJspegel Race: www.clubracer.be/wedstrijdkalender/ijspegel-trophy-winterserie

Tekst: Yvonne Beusker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: