Hans Horrevoets Memorial Race 2013

Hans Horrevoets Memorial RaceAankomende zondag 20 oktober wordt de 7e editie van de Hans Horrevoets Memorial Race gezeild op de Amer bij Drimmelen. Deze zeilwedstrijd is een eerbetoon aan de overleden zeezeiler uit Terheijden. Hans Horrevoets sloeg in 2006 overboord tijdens de Volvo Ocean Race, de grootste zeilwedstrijd rondom de wereld.

In 2006 behoorde Hans Horrevoets tot de bemanning van de ABN AMRO II. Tijdens de zevende etappe van de Volvo Ocean Race van New York City naar Portsmouth sloeg hij bij een krachtige wind overboord. Het ongeluk gebeurde op volle zee, ongeveer 1300 zeemijluit de kust van het Engelse Land's End.

Watersportvereniging Drimmelen, waar Hans opgroeide, riep de Hans Horrevoets Memorial Race in het leven, waaraan iedere (plezier)zeiler kan meedoen. Wat bijzonder is van deze wedstrijd is dat het een vrije baan wedstrijd is. Er zijn 3 klassen waarbij elke klasse zijn eigen baan vaart.

Een aantal boeien moeten gerond worden, maar in welke volgorde maakt niet uit.

De Horrevoets Memorial Race wordt binnen de zeilwereld gezien als een spectaculaire en spannende uitdaging. Iedere klasse krijgt gelijke kans om als winnaar te eindigen.

Door het enthousiasme van het live commentaar wordt het publiek tijdens de race meegevoerd in de spanning van de race. Getuige de honderden toeschouwers zal het zondag weer een leuke en spannende dag worden.

De Horrevoets Memorial Race begint om 10:00u vanuit de haven van WSV-Drimmelen aan de Marinaweg. De toegang is uiteraard gratis.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: