C-FLY: hoe foiling zeewaardig wordt (video)

De C-FLY is een uniek schepsel op het water. Met haar wave piercing hydrofoils zou het wel eens de 4x4 onder de zeilboten kunnen worden. Volgens de ontwerpers moet het de ultieme oceaan off-roader worden die letterlijk over het water vliegt. Het eerste prototype van 7,5 meter is reeds ontworpen, gebouwd en getest.

Wat maakt het C-FLY concept zo anders?
De C-FLY gebruikt niet alleen hydrofoils in het midden van de drijvers maar ook in de boeg. De voorste hydrofoils controleren vooral de pitch en dienen ook om te sturen. Overkop gaan is bijna uitgesloten omdat de voorste hydrofoils ook veel lift genereren.

Meer weten?
Ga naar www.c-fly.co.uk/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: