C-FLY: hoe foiling zeewaardig wordt (video)

De C-FLY is een uniek schepsel op het water. Met haar wave piercing hydrofoils zou het wel eens de 4x4 onder de zeilboten kunnen worden. Volgens de ontwerpers moet het de ultieme oceaan off-roader worden die letterlijk over het water vliegt. Het eerste prototype van 7,5 meter is reeds ontworpen, gebouwd en getest.

Wat maakt het C-FLY concept zo anders?
De C-FLY gebruikt niet alleen hydrofoils in het midden van de drijvers maar ook in de boeg. De voorste hydrofoils controleren vooral de pitch en dienen ook om te sturen. Overkop gaan is bijna uitgesloten omdat de voorste hydrofoils ook veel lift genereren.

Meer weten?
Ga naar www.c-fly.co.uk/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: