Extra IJspegel dag wegens Zuidwesterstorm

ZuidwesterstormWederom raast er op de IJspegel zondag van 27 oktober 2013 een Zuidwesterstorm over Scheveningen. Er zijn waarschuwingen voor 50 knopen wind. Zeilen is dan geen optie meer. Op zaterdag 26 oktober zat er voor de zeilcommissie van de Jachtclub Scheveningen niets anders op dan de wedstrijden voor deze zondag af te lasten.

Jammer want ook de vorige zondag viel in het water door de harde wind en overvloedige regen. Goede raad was duur. De koppen toch maar bij elkaar gestoken en zo ontstond een mooi nieuw plan.

Voor alle IJspegelaars wordt er een extra zeildag uitgeschreven. Het laatste weekend van deze IJspegelserie zal hier voor gebruikt worden. De extra dag is voorlopig gepland op zaterdag 22 maart 2014. Dit betekent dan twee dagen achter elkaar wedstrijdzeilen voor de kust van Scheveningen.

Voor de zaterdagavond wordt door de evenementen commissie nog iets bijzonders bedacht. U hoort daar nog over. En op zondag vinden dan de laatste wedstrijden in de IJspegel Trophy plaats en zal aan het einde van de dag een feestelijke prijsuitreiking plaats vinden.

Er is ook nog iets nieuws te melden over de IJspegelserie. Door de firma Lenco zijn er Sportcams beschikbaar gesteld. Deze worden op 2 tot 3 deelnemende boten gemonteerd en geven beelden weer van de wedstrijden. Op de wel bekende dinsdagavonden zullen deze beelden, nadat ze uitgebreid zijn bestudeerd, door Eric van Vuuren worden geanalyseerd. Peter Anink, de wedstrijdleider, zal ook aanwezig zijn om eventuele aanvullingen te geven als het gaat over het beleid van het wedstrijd comité.

Reden genoeg om deel te nemen aan de IJspegeltrophy serie en naar de dinsdagavonden te komen.

Zou u nog deel willen nemen aan de IJspegelTrophy dan kunt u zich opgeven via de website www.ijspegeltrophy.nl . Er komt ook een mogelijkheid om mee te doen aan de tweede serie na de winterstop. Nadere berichten over opgeven volgen op dezelfde website.

Voor niet IJspegelaars komt er wellicht de gelegenheid om deel te nemen aan het speciale slot zeilweekend van de IJspegelTrophy. Blijf kijken op de website van de IJspegelTrophy!

Eerstvolgende IJspegel is op zondag 10 november 2013.

Tekst: Aly Anink-van Driel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: