Code groen voor de Mini Transat

Mini TransatOp het moment dat de herfststorm op zijn sterkst is krijgen de Mini Transat deelnemers het bericht dat ze zich moeten voorbereiden op de start van zodra het slechte weer voorbij geraasd is. De start zal naar alle waarschijnlijkheid plaats vinden op dinsdagochtend 29 oktober om 9u00.

Het zit er eindelijk aan te komen, de Mini's kunnen bijna richting Lanzarotte vertrekken. De weerbriefing gisteravond om 18u was nogal elektrisch geladen.. De eerste uren van de race zullen de zeilers te maken hebben met een vrij krachtige wind uit het Noordwesten. Dat wordt snel mijlen vreten. Voordat een sterkere Zuidwesten wind doorkomt zal deze nog eerst naar het oosten ruimen. Verwacht wordt dat de Mini Transat zeilers Cape Finisterre zullen ronden vrijdag 1 november in de late namiddag.

De laatste weerbriefing om 19u00 vanavond zal uitsluitsel brengen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: