Halloween Cup: een huiverbelevenis aan en op het Galgenweel

Halloween CupIedere zeilclub aan het Galgenweel in Antwerpen beschikt over open boten waarin voornamelijk ‘de grote mensen’ worden in opgeleid. Het spreekt dat 1 november een vijfdubbele reden is om de lesgevers en andere betrokkenen bij de zeilscholen een mooie, spennende en sfeervolle seizoensafsluiter te bezorgen. Zeilen speelt zich zelden binnen kijkbereik af. Hier dus wel, waardoor het huiveren op deze dag een extra dimensie krijgt

.

Supporters zijn dus zeker welkom - al dan niet in een “aargh” outfit. De bar is open.

Ook omdat de al even legendarische Maskes Cup in het concept werd opgenomen is het aspect beleving al zo belangrijk als de competitie.
Van gebroken masten, Le Mans starten en ‘five, six, seven, eight, my boot scooting baby’ cheerleaders.

Meer weten: www.klyc.be/component/content/article/40-galgenweel/510-halloween-cup-k…

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: