Plan B voor de Mini Transat (update)

Jonas GerckensHet aangekondigde “weather window” dat vier dagen zou standhouden leek gisterenochtend geopend maar ondertussen verslechterden de weersomstandigheden rond Kaap Finisterre dermate dat de wedstrijdorganisatie heeft besloten om de deelnemers van de Mini Transat te laten stoppen in Sada omwille van de “strong wind warnings”. De harde zuidwestelijke wind zal vermoedelijk afnemen naar het Noordwesten op 1 en 2 november. De vloot wordt vanavond verwacht in de omgeving van La Coruna.

De charme en de complexiteit van een wedstrijd als de Mini Transat uit zich onder andere door het feit dat er een groot verschil is tussen de concurrenten. Voor sommigen is dit het avontuur van hun leven, terwijl het voor anderen een voortdurende zoektocht is om hun prestaties te verbeteren en hun performantie te verfijnen.

Ondertussen heeft de Belgische zeiler Bert Bossyns met de Netwerk I de handdoek in de ring gegooid omwille van een gescheurde fok. De andere Belgische deelnemer Jonas Gerckens met de Netwerk II lag enkele uren uitstekend derde maar viel ondertussen terug naar een knappe 10de plaats. Een schitterende prestatie als je 't ons vraagt. Toppie Jonas! Jezelf profileren tussen Franse en internationale zeilreuzen dàt op zich verdient al een eervolle vermelding. Wij blijven duimen voor de zeilhelden van ons kleine Belgenlandje.

De Mini Transat vloot volgen doe je hier: www.minitransat.fr

Update 19u48:
De Mini Transat wedstrijdorganisatie heeft beslist om de eerste etappe te cancelen zodat de zeilers veilig naar een haven kunnen.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: