Evi Van Acker zakt weg in het WK Laser Radial klassement

WK Laser Radial 2013Evi Van Acker zakte op de derde dag van het WK laser Radial in het Chinese Rizhao van de eerste naar een veertiende plek. Evi werd gisteren in de eerste wedstrijd gediskwalificeerd na een tweede gele vlag te hebben gekregen van een umpire. De Amerikaanse zeilster Paige Railey pakt opnieuw de leiding met een overwinning en vierde plaats gisteren. Marit Bouwmeester (NED) klimt naar een vijfde plaats.

Evi vertelt: “Zeer dubieuze en in mijns inziens ook zeer onterechte tweede gele vlag na de start van race 1 en daardoor ook gediskwalificeerd.”

De Chinese olympisch kampioene Lijia Xu staat voorlopig ook op een teleurstellende dertiende plaats.

WK Laser Radial debutante Emma Plasschaert (BEL) doet het een pak beter dan Evi Van Acker. Met een vijfde en een zevende plaats staat ze voorlopig met 30 punten op de negende plaats.

Vandaag is het rustdag, zaterdag, zondag en maadag worden de finales in de gold en silver fleet gezeild. Er is geen Medalrace.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: