Goede zeilcondities verwacht tijdens Open Belgisch Kampioenschap Formule 16 en 18

Formule 16 en 18Vandaag gaat in Knokke-Heist het Open Belgisch Kampioenschap catamaran zeilen van start. Naar verwachting zullen zo’n 40 boten uit verschillende landen aan de start verschijnen. Gastheer RBSC zal om 13:00 het startschot geven en er proberen vier races per dag uit te persen. De zeilcondities zijn prima te noemen met een bries van zo’n 3-4 beaufort.

Binnen de verschillende klassen wordt al druk gespeculeerd omtrent de potentiële winnaars. Bij Formule 16 klasse zijn Philip Hendrickx (waarvan de crew nog niet bekend is), Klaas Victor/Arnout Victor en August Maene/Thomas de Somer namen die veel voorbij komen. Hendrickx wist samen met Aurélie van Schoote twee weken geleden in Nederland het ONK Formule 16 te pakken. Binnen de Formule 18 klasse lijken Patrick Demesmaeker/Koen Cleeren, Joerg Gosche/Hannes Pegel en Francis Proot/Michel Proot de grootste kanshebbers te zijn. Demesmaeker werd recentelijk in Medemblik nog 4e tijdens het ONK Formule 18 met wisselende bemanning.

Uitwisselingsprogramma succesvol
Helemaal gerust zijn de Belgen er niet nog niet op dat de titels in België zullen blijven. Al enkele jaren vindt er een actieve uitwisseling tussen Belgische en Nederlandse zeilteams plaats. Vanuit Nederland reizen ook dit weekend weer enkele topteams naar Knokke af die mogelijk voor een verrassing gaan zorgen.

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: