Kan Bert Bossyns opnieuw in de Mini Transat starten?

Bert BossynsDrijfhout werd met de golfslag in de solentfok van de NETWERK I gekatapulteerd bij de start van de Mini Transat, vorige zondag. Het voorzeil werd onherstelbaar vernield. Daardoor moest Bert Bossyns terug naar de haven.

Vandaag is hij onderweg om de NETWERK I op te halen in Douarnenez en naar Gijon te vervoeren over de weg. De eerste etappe van de Mini Transat is nu toch geannuleerd. Door het noodweer is de vloot naar diverse Galicische havens uitgeweken.

Bert gaat er alles aan doen om mee te kunnen starten naar Lanzarote. De organisatie gaat vast na de passage van de depressie de vloot verzamelen en door laten starten naar de Canarische tussenstop. Zo zou Bert toch de tweede etappe naar Guadeloupe kunnen uitvaren. Als de wedstrijdorganisatie dat OK vindt, tenminste. En de kraanmannen in het weekend werken.

Er is ook een vervangfok gevonden. Bert denkt dat de mogelijke strafpunten voor de vervanging van het zeil te verwaarlozen zijn. Hij wil vooral in Guadeloupe finishen.

www.minitransat.fr

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: