Herstart Mini Transat en de vele levens van Netwerk I en II

Bert Bossyns en Jonas GerckensNadat ik bij de start van de Mini Transat moest terugkeren naar de haven met een vernield voorzeil, ben ik ondertussen weer helemaal terug in de race. Want geluk bij ongeluk zijn ook nu weer dicht in elkaars buurt. Door de heftige weersomstandigheden annuleerde men de eerste etappe naar Lanzarote. Voor mij begon een logistieke nachtmerrie om terug aansluiting te vinden bij de vloot om zo officieel terug in de race te geraken.

Intussen zeilde Netwerkcollega Jonas Gerckens de Netwerk II tot aan de leiding van de vloot. Zicht op een podiumplaats. Tot natuurlijk het comité de deelnemers toeliet om in de noord Spaanse havens te vluchten.

Jonas en ik tellen af tot dinsdag 15 uur, want dan start de Mini Transat definitief. Meer dan 3 700 zeemijlen vanuit Sada in Galicië naar Guadeloupe. Net dertig dagen nadat de originele start had moeten gegeven zijn. De Mini Transat beleeft deze keer vele primeurs, met dank aan het klimaat.

Morgen, dinsdag 12 november, mijn verjaardag nogwel, zouden we dan eindelijk starten rond 17 uur.

Fijn dat jullie mij blijven volgen
Bert Bossyns

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: