Piet Vroon's Tonnere de Breskens wint RORC IRC overall prijs

Tonnere de BreskensDe Tonnerre de Breskens zeilt verrassend consequent. Al drie keer na elkaar wint Piet Vroon met zijn boot de Jazz Throphy in de IRC overall. De Ker 46, nu 5 jaar oud, werd altijd al beschouwd als een schip dat in alle omstandigheden kan performen. De laatste jaren werd de Tonnerre voortdurend verbeterd en dat werpt blijkbaar vruchten af.

Schipper Piet Vroon was gedurende het merendeel van de negen offshore races waarin de Tonnerre racete aan boord. Het schip won eveneens de Stradivarius Throphy voor het beste overzeese jacht en bovendien, omdat het zo consequent presteerde in IRC, de Alan Paul Throphy.

Ook de Pleomax van Harm Prins scoorde goed, de Volvo 60 won in IRC zero.

www.rorc.org

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: