Winterwedstrijd Flevomare kent koud maar prachtig zeilweer

Winterwedstrijd FlevomareNa twee afgelastingen was het mooi om toch nog negen boten aan de start van de vierde winterwedstrijd te zien. Na wat hagel in de vroege ochtend was het weer tijdens de start prima met een noordwesten wind van 3Bf, die zou ruimen naar noord en mogelijk zou toenemen naar 5Bf volgens de verwachtingen.

De wedstrijdleiding koos voor baan 3 (een mooie in de windse start met een kruisrak in de vaargeul en het gebruikelijke geroep) en de deelnemers waren daar achteraf zeer tevreden over. Bij de finish leek het op een matchrace.

De SiX-pack, Moshulu en Water en Wind zaten zo dicht bij elkaar dat de winnaar op line-honours “SiX-pack” via de marifoon de finishtijden opvroeg. Ook de Knots! zat dermate voorin dat zij in de VHF communicatie werden betrokken. Uiteindelijk bleek dat op berekende tijd de Knots! de winnaar was met de Moshulu op de tweede plaats.

De Grand-Cru wist op berekende tijd nog 6 seconden voor de Hops de derde plaats te veroveren. Een eervolle vermelding was er voor de Feniks, die vanuit Zaandam naar Muiderzand was gekomen. Een “dagje uit” aldus eigenaar Frank van Koten, die morgen weer de hobo ter hand neemt voor zijn volgende CD opname.

De Karma leverde met twee personen aan boord ook een prima prestatie. Schipper Ward van Lingen van de Simply First gebruikte zijn hoogte ervaring als piloot en ging tijdens het zeilen de mast in om de spi te strijken nadat de val bovenin de mast was vastgelopen. Zijn vijfde plaats is dus bewonderenswaardig.

Tekst & foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: