Mini Transat eindelijk van start

Mini TransatDe Mini Transat solo-zeilrace is deze ochtend eindelijk van start gegaan na vele uitstellen en zelfs het schrappen van de eerste etappe. Het nieuwe parcours brengt de solo zeilers direct van Sada (Spanje) naar Pointe-à-Pitre in Guadeloupe (Caribische gebied). Het wordt de langste Mini Transat ooit sinds de eerste in 1977. De start vond deze ochtend plaats om 9u37 met 9 knopen wind uit het noord-noord-westen.

De deelnemers zeilen nu richting Lanzarote waar er een poort is, maar er zal non-stop zal gezeild worden tot in Guadeloupe. Een etappe van maar liefst 3700 zeemijl.

Enkele zeilers die wij in het oog houden zijn:

België

  • Bert Bossyns met de Netwerk I – 821 (serieboot)
  • Jonas Gerckens met de Netwerk II – 590 (serieboot)
  • Sofie De Clercq met de City of Marseillan – 648 (serieboot)

Nederland

  • Robert Rosen Jacobson met de Postillion Hotels – 602 (serieboot)

Binnen 17-18 dagen zullen de eerste boten uit de proto klasse finishen. De eerste serieboten na 20 dagen.

De Mini Transat vloot volg je via: www.minitransat.fr

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: