Mini Transat: Jonas Gerckens pakt de leiding

Jonas GerckensVia de live kaartgegevens zien we dat de Belgische solozeiler Jonas Gerckens met de Netwerk II de leiding pakt bij de serieboten. Zijn voorsprong bedroeg op dat moment 1,2 zeemijl op nummer twee en bevindt zich midden in het veld van de proto klasse. Ondertussen is de Mini Transat vloot bijna bijna tien uur onderweg richting Lanzarotte.

De Nederlandse solozeiler Robert Rosen Jacobson lag op het moment van dit schrijven op een comfortabele achtste plek met een 2,8 zeemijl achterstand op Jonas Gerckens. Bert Bossyns met de Netwerk I doet het in de eerste uren minder goed, hij staat 24ste in het klassement met een slordige 5 zeemijl achterstand op de leider.

Volg de Mini Transat live via www.minitransat.fr

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: