Nederlandse zeiljacht TP52 Balearia wil snelste tijd verbreken tijdens ARC Race

TP52 BaleariaSinds 1986 wordt eind november de Atlantische Rally for Cruisers gevaren, kortom de ARC. Ooit opgezet door zeillegende Jimmy Cornell, bekend ook van de zeilalmanak.  De ARC is verdeeld in een race voor cruisers en een voor racers, de RORC Racing Division. Balearia zal deelnemen in de Racing division. Er doen ongeveer 250 boten mee, waaronder 9 Nederlandse deelnemers.

De race gaat 2700 mijl over de Atlantische Oceaan van Las Palmas Gran Canaria naar de Caribbean (St Lucia). De snelste tijd werd in 2006 door de Ialiaanse Maxi Capricorno neergezet. Zij voeren de 2700 mijl in 11 dagen, 5 uur, 32 minuten en 30 seconden. Het Balearia team wil dit record verbreken.

Jascha Bach van de Balearia: “Als we te maken hebben met een constante oost-noord-oost wind en als onze tacticus goed werk levert moet het haalbaar zijn de Maxi te verslaan!”

De TP52 is één van de meest spectaculaire zeiljachten ooit gebouwd. De Balearia is dit jaar aangekocht door Bach Yachting en die heeft haar Back In Business gebracht. Ze is weer als nieuw, en zeer competitief.
Na de ARC zal ze alle spectaculaire regatta’s varen in het Caribische circuit, zoals de Voile de St Barth, Rolex St Thomas, RORC600 en de Heineken Regatta.

Dus als u ooit al eens wilde zeilen met een echte grand prix racer? Dit kan vanaf nu via Bach Yachting. Interesse? Neem contact op via: info@bachyachting.nl

TP52
De TP52 is een echte grand prix racer, ontworpen om te wedstrijdzeilen op het hoogste niveau. Het zeiljacht is volledig in carbon gebouwd en heeft een zeilgarderobe om u tegen te zeggen, dit samen met haar diepe fin kiel zorgt dit voor compromisloze prestaties. Voor de wind is het mogelijk om te surfen tegen 25 knopen bootsnelheid.

De vaste bemanning zal bestaan uit een schipper met één of twee zeilers, afhankelijk van de regatta en het niveau van de deelnemers. Het maximum aantal bemanningsleden is 16 personen.

TP52 BaleariaTP52 Balearia

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: